ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Ενίσχυση με προσωπικό διεκδικεί η ΔΕΥΑΡΦ

ενίσχυση-με-προσωπικό-διεκδικεί-η-δευ-628058

Στόχος να στελεχωθεί με ειδικότητες, που είναι απαραίτητες για την επίβλεψη έργων σε εξέλιξη

Την ενίσχυση της με επιπλέον προσωπικό διεκδικεί η δημοτική επιχείρηση ύδρευσης και αποχέτευσης του δήμου Ρήγα Φεραίου, που έχει ήδη λάβει απόφαση για την πρόσληψη πέντε μόνιμων υπαλλήλων στο πλαίσιο προγραμματισμού προσλήψεων στο 2021.

Η διοίκηση στοχεύει να στελεχώσει την ΔΕΥΑΡΦ με ειδικότητες που είναι απαραίτητες για την παρακολούθηση έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη. Προς αυτή την κατεύθυνση έχει ζητήσει την πρόσληψη ενός τεχνίτη- υδραυλικού, ενός χειριστή σκαπτικών μηχανημάτων, ενός εργάτη γενικών καθηκόντων, ενός αποθηκάριου και τέλος ενός υπαλλήλου στον τομέα διοικητικού- λογιστικού.

Ο προγραμματισμός των συγκεκριμένων προσλήψεων ζητήθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο συνέστησε αρχικά να γίνει καταγραφή όλων των αναγκών ώστε οι προσλήψεις που θα δρομολογηθούν στη συνέχεια να καλύπτουν τα κενά και να διασφαλίζουν την εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας.

Η πρόταση πήρε «πράσινο φως» και από το δημοτικό συμβούλιο.

Σημειώνεται πως η ΔΕΥΑΡΦ αυτή την περίοδο έχει σε εξέλιξη ένα σημαντικό έργο τεράστιας περιβαλλοντικής αξίας που αφορά στην κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου ακαθάρτων του στα δημοτικά διαμερίσματα Αγίου Γεωργίου και Αερινού, συνολικού προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ. Το έργο αφορά στην κατασκευή εσωτερικών και εξωτερικών δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων στις Κοινότητες Αγίου Γεωργίου και Αερινού του Δήμου Ρήγα. Τα δίκτυα συλλογής ακαθάρτων του Αγ. Γεωργίου και Αερινού είναι δίκτυα βαρύτητας και θα αποχετευτεί σε αυτά το σύνολο των οικισμών που ανέρχεται για τον Αγ. Γεώργιο σε περίπου 356 στρ. και για τον οικισμό του Αερινού σε 211 στρ. στα οποία έχει θεωρηθεί ενιαία πυκνότητα δόμησης.

Το έργο προχωρά με γρήγορους ρυθμούς ενώ η αποπεράτωσή του θα αποφέρει πολλαπλά οφέλη στο περιβάλλον και στη βελτίωση της ποιότητα ζωής των κατοίκων του δήμου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου