ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Εύσημα στο 304 ΠΕΒ από το ΥΕΘΑ

εύσημα-στο-304-πεβ-από-το-υεθα-635233

«Οι Ενοπλες Δυνάμεις βρίσκονται στο πλευρό της κοινωνίας στην πανδημία», τόνισε ο γ.γ. Αντ. Οικονόμου

Το στρατιωτικό εργοστάσιο 304 ΠΕΒ στο Βελεστίνο στηρίζει το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων, συντηρώντας και ανακατασκευάζοντας στρατιωτικά οχήματα, ενώ καλύπτει και τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Αυτό καταδείχτηκε χθες με τον πλέον περίτρανο τρόπο στην εκδήλωση παράδοσης – παραλαβής της ανακαινισμένης Κινητής Μονάδας Αιμοδοσίας του νοσοκομείου Βόλου. Την ανακαίνιση ανέλαβε το προσωπικό του 304 ΠΕΒ και το αποτέλεσμα ήταν πέραν κάθε προσδοκίας που μπορεί να είχαν οι υπεύθυνοι του Τμήματος Αιμοδοσίας στο Αχιλλοπούλειο όταν δέχονταν την προσφορά των εργαζομένων να αναλάβουν εθελοντικά να ανακατασκευάσουν τη «στέγη» αιμοληψιών.

Η λιτή τελετή παράδοσης – παραλαβής της Μονάδας έγινε παρουσία του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνη Οικονόμου και του διοικητή του 304 ΠΕΒ, ταξίαρχου, Σταμάτη Κουκουσέλη. Παρόντες από πλευράς του Αχιλλοπουλείου ήταν ο διοικητής Ι. Ντόκος, ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας Ηλίας Καραμέτος, ο διευθυντής της Μονάδας Αιμοδοσίας Στέλιος Λαφιωνιάτης και η διευθύνουσα τη Νοσηλευτική Υπηρεσία Κατερίνα Χαρανά. Παρευρέθηκε επίσης ο βουλευτής Μαγνησίας Κων. Μαραβέγιας.

Η παράδοση της Κινητής Μονάδας πλαισιώθηκε και από εθελοντική αιμοδοσία. Στρατιωτικοί και πολιτικό προσωπικό, υπάλληλοι όλοι του ΠΕΒ αιμοδότησαν με προθυμία.

Το μεσημέρι χθες όταν ολοκληρώθηκε η διαδικασία ικανοποιημένοι οι γιατροί και οι νοσηλευτές μέτρησαν 40 φιάλες απόθεμα αίματος, προσφορά ιδιαίτερα σημαντική, αν σκεφτεί κανείς ότι οι ανάγκες είναι δυσανάλογες με την ανταπόκριση των πολιτών, λόγω της πανδημίας.

Αλλα δέκα χρόνια «ζωής»

Ο γενικός γραμματέας του ΥΕΘΑ μετέβη στον Βόλο θέλοντας να συγχαρεί το προσωπικό του 304 ΠΕΒ για την πρωτοβουλία.

«Η παρουσία μου εδώ έχει συμβολικό, αλλά και ουσιαστικό χαρακτήρα. Οι Ενοπλες Δυνάμεις με το προσωπικό τους, στρατιωτικό και πολιτικό, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή διαχείρισης και αντιμετώπισης της πανδημίας. Θα συνεχίσουμε να συνεισφέρουμε σε ό,τι μπορούμε, στο μέτρο των δυνατοτήτων που έχουμε. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια τόσο στη στρατιωτική διοίκηση όσο και στο σωματείο των εργαζομένων που ανέλαβε την πρωτοβουλία», τόνισε ο Αντώνης Οικονόμου.

Μετά την ανακαίνιση από μηδενική βάση η Κινητή Μονάδα Αιμοληψίας, που μετρά ήδη 30 χρόνια «ζωής», μπορεί να είναι αξιόμαχη για τουλάχιστον μία 10ετία ακόμη.

Εις ένδειξη δημόσιας ευχαριστίας ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου Ι. Ντόκος απένειμε ευχαριστήρια πλακέτα στο 304 ΠΕΒ για την προσφορά και επισήμανε την καλή συνεργασία που έχει το Αχιλλοπούλειο με τις Ένοπλες Δυνάμεις σε ζητήματα που αφορούν στην πανδημία.

Τη λειτουργική αναβάθμιση της κινητής μονάδας χαιρέτησε επίσης ο διευθυντής του Τμήματος Αιμοδοσίας Στέλιος Λαφιωνιάτης, τονίζοντας ωστόσο ότι το Τμήμα συνεχίζει τη διεκδίκηση αντικατάστασης της μονάδας με νέα σύγχρονη. «Οι ανάγκες της αιμοδοσίας είναι πολλές για αυτό και ασφαλώς θα συνεχίζουμε να πιέζουμε την Πολιτεία για την προμήθεια μίας νέας μονάδας», παρατήρησε σχετικά ο ίδιος. Ο κ. Λαφιωνιάτης επίσης απεύθυνε κάλεσμα στους πολίτες να μην φοβούνται να αιμοδοτούν, διαβεβαιώνοντας πως οι συνθήκες αιμοδοσίας είναι ασφαλείς.

Εκ μέρους των «πρωταγωνιστών» της ανακαίνισης, ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων Γιώργος Φωτόπουλος σημείωσε ότι στόχος της πρωτοβουλίας ήταν «να συνδράμουν το ΕΣΥ και ειδικότερα το νοσοκομείο στην προσπάθεια που κάνει μεσούσης της πανδημίας να εξασφαλίσει τις απαραίτητες ποσότητες αίματος χρησιμοποιώντας μία λειτουργική Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας» και δήλωσε ότι το σωματείο θα συνεχίσει να παρέχει εθελοντικά την προσφορά του σε τομείς που «ακουμπούν» στην τοπική κοινωνία.

Από την πλευρά του, ο κ. Μαραβέγιας απηύθυνε τα θερμά συγχαρητήριά του στο προσωπικό και τη διοίκηση του 304 ΠΕΒ, όπως και στον γενικό γραμματέα για την έμπρακτη στήριξή του στο εργοστάσιο. Τέλος, με την ευκαιρία της παρουσίας του στην τελετή, συμμετείχε στην εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε στον χώρο του εργοστασίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου