Η «Χάρτα» του Ρήγα σε διαδικτυακή εκδήλωση

Τελευταία ενημέρωση: 2021-04-04, 10:50:33
Πηγή φωτογραφίας : archaiologia.gr
Η «Χάρτα» του Ρήγα σε διαδικτυακή εκδήλωση

Η δωδεκάφυλλη Χάρτα, το σημαντικό έργο του Ρήγα Βελεστινλή και του Ελληνισμού, θα είναι το αντικείμενο της ομιλίας του ιστορικού της Ιατρικής και προέδρου της Επιστημονικής Εταιρείας Μελέτης Φερών - Βελεστίνου - Ρήγα δρος Δημητρίου Καραμπερόπουλου, ο οποίος έχει επανεκδώσει Απαντα τα έργα του Ρήγα, ολοκληρωμένα για πρώτη φορά, με ευρετήρια και σχόλια.

Η ομιλία θα γίνει στο πλαίσιο διαδικτυακής εκδήλωσης που διοργανώνουν το Σπίτι της Κύπρου και η Επιστημονική Εταιρεία Μελέτης Φερών - Βελεστίνου - Ρήγα με θέμα «Η Χάρτα του Ρήγα: Συμβολισμοί και Επανάσταση» την ερχόμενη Τρίτη 6 Απριλίου και ώρα 12:00

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Καραμπερόπουλος θα παρουσιάσει και θα αναλύσει όλους τους κρυφούς συμβολισμούς, που ο Ρήγας έχει εντάξει στη Χάρτα του, καθώς και στους άλλους δύο χάρτες του, της Βλαχίας και της Μολδαβίας. Θα αναδείξει, ακόμη, τη συσχέτιση της Χάρτας με το Σύνταγμα του Ρήγα, επισημαίνοντας τη σημασία της ως πολιτικός χάρτης της δημοκρατικής πολιτείας, που ήθελε να δημιουργήσει μετά την επανάστασή του στον βαλκανικό χώρο.

Η σελίδα της εκδήλωσης είναι :

https://diavlos.grnet.gr/event/e1892 και η σελίδα προβολής https://diavlos.grnet.gr/room/1607?eventid=8899.

 

 

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
9
=