ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Yπογράφηκε η σύμβαση του έργου για την ανάπλαση της πλατείας Ριζομύλου

yπογράφηκε-η-σύμβαση-του-έργου-για-την-α-653252

Παρεμβάσεις ύψους 500.ο00 ευρώ για την αναβάθμιση του κοινόχρηστου χώρου

Τον δρόμο για να αρχίσει το έργο της ανάπλασης της πλατείας Ριζομύλου άνοιξε η υπογραφή της σύμβασης με την ανάδοχο τεχνική εταιρεία που ανέλαβε.

Το έργο είναι προϋπολογισμού ύψους 500.000 ευρώ και περιλαμβάνει ένα πλαίσιο ποικίλων δράσεων από την πλακόστρωση του δαπέδου μέχρι και την αναβάθμιση της παιδικής χαράς και τον καλλωπισμό του κοινόχρηστου χώρου που βρίσκεται περιμετρικά των δύο κτιρίων που στεγάζεται ο Πολιτιστικός Σύλλογος και το περιφερειακό ιατρείο.

Η ανάπλαση της πλατείας του Ριζομύλου εντάσσεται σε ένα ευρύ δίκτυο αναπλάσεων με κεντρικό στόχο τη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος, την αναβάθμιση των κοινόχρηστων χώρων και την προσφορά καλύτερων δυνατοτήτων για ψυχαγωγία και κοινωνικοποίηση.

Σύμφωνα με ένα αρχικό σχεδιασμό, οι ενέργειες της ανάπλασης της πλατείας αφορούν στη νέα φύτευση πρασίνου, την πλακόστρωση του μεγαλύτερου τμήματός της, την αντικατάσταση των παιδικών οργάνων της παιδικής χαράς και τον γενικότερο εκσυγχρονισμό της, την αναμόρφωση του χώρου του γηπέδου μπάσκετ που βρίσκεται πλησίον της πλατείας και μπορεί να αξιοποιηθεί για διάφορες αθλητικές δραστηριότητες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου