ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

«Βράζει» από κρούσματα το Στεφανοβίκειο

βράζει-από-κρούσματα-το-στεφανοβίκ-659516

Φόβοι για μεγάλη διασπορά στην κοινότητα – Μαζικά rapid tests τη Δευτέρα

Συναγερμός έχει σημάνει στον δήμο Ρήγα Φεραίου και ειδικότερα στο δημοτικό διαμέρισμα Στεφανοβικείου, καθώς τις τελευταίες μέρες καταγράφονται αυξημένα κρούσματα κορονοϊού.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές οι υγειονομικές αρχές της περιοχής υπολογίζουν πως τουλάχιστον 25 άτομα διαγνώστηκαν τις τελευταίες μέρες θετικά στον COVID-19, με αποτέλεσμα να εκφράζονται ανοιχτά φόβοι για μεγάλη διασπορά στον γενικό πληθυσμό.

Ατομα κάθε ηλικίας τις τελευταίες μέρες προσήλθαν στο Περιφερειακό Ιατρείο του Στεφανοβικείου με συμπτωματολογία που παραπέμπει στον ιό και μετά από τεστ στο οποίο υποβλήθηκαν διαγνώστηκαν θετικοί. Το ίδιο ισχύει και για ορισμένους που προσήλθαν στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου και ζήτησαν να υποβληθούν σε μοριακό έλεγχο για κορονοϊό, αφού τα συμπτώματα που παρουσίαζαν παρέπεμπαν στη νόσο.

Το πλέον ανησυχητικό είναι, ότι οι περισσότεροι από τους «θετικούς» που έχουν διαγνωστεί μέχρι σήμερα, είναι μέλη των ίδιων οικογενειών, γεγονός που σημαίνει ότι υπάρχει ενδοοικογενειακή μετάδοση.

Στο χωριό επικρατεί μεγάλη ανησυχία, καθώς δεν είναι γνωστός ο ακριβής αριθμός των νοσούντων αφενός και αφετέρου αν έχουν ληφθεί μέτρα για την απομόνωσή τους.

Η Αστυνομία του Βελεστίνου πάντως που ενημερώθηκε σχετικά τις τελευταίες μέρες έχει «επιστρατεύσει» περιπολικό το οποίο «οργώνει» το χωριό κατά τη διάρκεια της ημέρας, απευθύνοντας συστάσεις στους κατοίκους να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και τον κοινωνικό συγχρωτισμό.

Συστάσεις προκειμένου να τηρούν τα μέτρα προστασίας και τους περιορισμούς που έχουν τεθεί, έχουν απευθυνθεί επίσης κ στους επαγγελματίες των κλάδων που οι επιχειρήσεις τους επιτρέπεται να είναι ανοιχτές.

Το Στεφανοβίκειο είναι ένα χωριό περίπου 2.000 κατοίκων, οι οποίοι την ερχόμενη Δευτέρα θα κληθούν να υποβληθούν σε rapid τεστ, μετά από απόφαση του δήμου.

Κινητή Μονάδα του ΕΟΔΥ θα μεταβεί στο χωριό για να κάνει μαζικές δειγματοληψίες. Ο δήμος έχει ζητήσει από τους αυτοδιοικητικούς της περιοχής να αναλάβουν να απευθύνουν κάλεσμα προς όλους τους πολίτες να συμμετέχουν στα rapid test, καθώς την τελευταία φορά που ο ΕΟΔΥ πραγματοποίησε μαζική δειγματοληψία στην περιοχή, προσήλθαν μόνο 30 άτομα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου