Δύο νέα προγράμματα τοπικής απασχόλησης στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

Τελευταία ενημέρωση: 2012-02-18, 16:30:14
Δύο νέα προγράμματα τοπικής   απασχόλησης στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

Σε δύο ακόμη προγράμματα για την ενίσχυση της τοπικής απασχόλησης θα προχωρήσει εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος ο Δήμος Ρήγα Φεραίου. Το πρώτο πρόγραμμα αφορά τη δράση του ΟΑΕΔ για πρόσληψη προσωπικού με αυτεπιστασία σε έργα που θα γίνουν από το Δήμο, ενώ το δεύτερο πρόγραμμα, το “ΤΟΠΕΚΟ - Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες”, σχετίζεται με παρεμβάσεις για την κοινωνική ένταξη των ευάλωτων ομάδων και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Και τα δύο αυτά θέματα θα συζητηθούν στην αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρήγα Φεραίου, προκειμένου να εγκριθεί η συμμετοχή του Δήμου στα προγράμματα και η έναρξη των σχετικών διαδικασιών.

Για το θέμα των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων ήδη η Δημοτική Αρχή συζητά με διάφορους φορείς τη δημιουργία αναπτυξιακής σύμπραξης, όπως απαιτείται από το πρόγραμμα. Σύμφωνα με αυτό, ο Δήμος θα ενταχθεί σε μια σύμπραξη με άλλους φορείς με στόχο τη συμβουλευτική και υλοποίηση σεμιναρίων κατάρτισης για τους ανέργους. Οι άνεργοι που θα συμμετέχουν στην κατάρτιση, μετά το τέλος της διαδικασίας αυτής θα απασχολούνται για ένα τρίμηνο σε κάποια επιχείρηση. Στόχος είναι οι ευάλωτες ομάδες πληθυσμού να ενταχθούν στην κοινωνική και οικονομική δράση αποκτώντας τα κατάλληλα εφόδια επανεκπαίδευσης.

Για το δεύτερο πρόγραμμα, την αυτεπιστασία, οι άνεργοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις ηλεκτρονικά στον ΟΑΕΔ μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου, ενώ υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες ειδικότητες.

Οι υποψήφιοι, πρέπει να είναι ηλικίας 18-65 ετών, συγκεντρώνουν μόρια με βάση τα στοιχεία που καταχωρούν στην αίτησή τους και συγκεκριμένα το χρόνο κατά τον οποίο παραμένουν χωρίς διακοπή εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, την ηλικία τους, τον αριθμό των ανήλικων τέκνων τους και τυχόν ανεργία της/του συζύγου τους.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
4
=