ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Πρόταση Απ. Παπατόλια για τη στέγαση του Συλλόγου Περιβολιωτών

πρόταση-απ-παπατόλια-για-τη-στέγαση-το-661779

Να παραχωρηθεί ως στέγη του Συλλόγου Περιβολιωτών το πρώην Μουσείο Γεωργικών Εργαλείων προτείνει ο Απόστολος Παπατόλιας, δημοτικός σύμβουλος Ρήγα Φεραίου, πρώην πρόεδρος του Συλλόγου.

Ο κ. Παπατόλιας σε δήλωσή του επικρίνει τη δημοτική αρχή ότι έχει αφήσει «άστεγο» τον Σύλλογο και ζητά να γίνει αποδεκτή η πρότασή του.

Ειδικότερα σε ανάρτησή του στα social media αναφέρει: «Στο κτίριο του παλαιού αγροτικού ιατρείου του Βελεστίνου βλέπουμε γίνονται εργασίες ανακατασκευής από την δημοτική αρχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Όλοι γνωρίζουμε τον χώρο που στεγάζεται σήμερα ο Σύλλογος Περιβολιωτών Μαγνησίας.

Σ` ένα εγκαταλελειμμένο υπό κατάρρευση λυόμενο στον αύλειο χώρο του 1ου δημοτικού σχολείου Βελεστίνου, άκρως επικίνδυνο που δεν τιμά στο ελάχιστο την πορεία και τις δράσεις του ιστορικού πολιτιστικού συλλόγου. Κι όλα αυτά με αποκλειστική ευθύνη του κ. Νασίκα.

Είναι πολλά τα χρόνια που ο σύλλογος επιδιώκει στέγη για να καλύψει τις πολιτιστικές ανάγκες της μεγάλης πληθυσμιακής ομάδας του Βελεστίνου και των περιχώρων. Να στεγάσει την ιστορία του και να το παραδώσει ως κληρονομιά στις επόμενες γενεές.

Τα ιστορικά σωματεία του Βελεστίνου Ρήγας Φεραίος και Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών και Ποντίων έχουν τις δικές τους στέγες, κατόπιν ενεργειών των διοικητικών συμβουλίων αλλά και των απερχόμενων δημοτικών αρχών, το ίδιο συμβαίνει και στον Ριζόμυλο και στο Στεφανοβίκειο του δήμου μας που έχουν στεγάσει τη δική τους ιστορία!

Θα ήταν μεγάλη ευκαιρία να δρομολογηθούν οι διαδικασίες ώστε το κτίριο να παραχωρηθεί στον Σύλλογο Περιβολιωτών Μαγνησίας ώστε επιτέλους να λυθεί το χρόνιο ζήτημα που μας απασχολεί.

Οι Περιβολιώτες θα κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να δοθεί επιτέλους λύση στην στέγαση της ιστορίας μας.

Όλοι μαζί και με την βοήθεια της πολιτείας με τα ανάλογα προγράμματα και χρηματοδοτήσεις θα ολοκληρώσουμε το Σπίτι του Συλλόγου. Ας το πάρουμε ως ευκαιρία».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου