ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Στους 3.000 οι εμβολιασμοί στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου

στους-3-000-οι-εμβολιασμοί-στο-κέντρο-υγεί-661802

Ομαλά κυλά η διαδικασία, μετά το πρώτο μούδιασμα για την AstraZeneca

Ομαλά κυλά μέχρι στιγμής η διαδικασία των εμβολιασμών στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου, όπου εμβολιάζονται πολίτες ηλικίας 60-64 χρόνων με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Αν εξαιρέσει κανείς τις δύο πρώτες μέρες της εβδομάδας που ολοκληρώνεται που υπήρξαν ορισμένες ακυρώσεις, εξαιτίας του θορύβου που δημιουργήθηκε παγκοσμίως με φόντο το εμβόλιο της συγκεκριμένης εταιρείας, οι πολίτες προσέρχονται κανονικά στο εμβολιαστικό κέντρο για να λάβουν την πολυπόθητη πρώτη δόση του εμβολίου.

Από τις 15 Φεβρουαρίου που άνοιξε τις πύλες του το Εμβολιαστικό Κέντρο μέχρι σήμερα υπολογίζεται ότι έχουν πραγματοποιηθεί περίπου 3.000 εμβολιασμοί.

Σημειώνεται πως στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα χορηγείται αρχικά η πρώτη δόση από το εμβόλιο της AstraZeneca. Το μεσοδιάστημα μεταξύ πρώτης και δεύτερης δόσης είναι 12 εβδομάδες.

Το εμβολιαστικό κέντρο λειτουργεί πρωί και απόγευμα.

Στο Κέντρο Υγείας έχουν οριστεί οι γιατροί, οι νοσηλεύτριες και η επισκέπτρια υγείας, όπως επίσης θα υπάρχει και ένας επόπτης γιατρός που θα επιβλέπει τη διαδικασία.

Όταν ο υποψήφιος για το εμβόλιο προσέρχεται στο Κέντρο Υγείας, τον θερμομετρούν και στη συνέχεια εισέρχεται στο εμβολιαστικό κέντρο.

Ο χρόνος που απαιτείται είναι γύρω στα 10 έως 15 λεπτά, στη συνέχεια ο πολίτης θα περάσει και στο χώρο αναμονής όπου θα βρίσκεται για περίπου 15 λεπτά για πιθανές ανεπιθύμητες ήπιες παρενέργειες που μπορεί να παρουσιαστούν, που είναι η σύνηθες διαδικασία σε κάθε εμβολιασμό. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία τότε ο πολίτης κλείνει και το επόμενο ραντεβού για τη δεύτερη δόση του εμβολίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου