Προβληματισμός για τις Εργατικές κατοικίες Βελεστίνου

Τελευταία ενημέρωση: 2012-02-18, 13:23:32
Προβληματισμός για τις Εργατικές κατοικίες Βελεστίνου

Εξαιτίας της κατάργησης του ΟΕΚ

Μείζον θέμα έχει ανακύψει στο Βελεστίνο με τις εργατικές κατοικίες που βρίσκονται μεν σε φάση ολοκλήρωσης αλλά η ενδεχόμενη κατάργηση του ΟΕΚ δημιουργεί μείζονα ζητήματα..

Ο διευθυντής του ΟΕΚ Θεσσαλίας Κώστας Τσαλαπόρτας σήμερα από το Βόλο επισήμανε ότι το θέμα είναι σοβαρό καθώς θα πρέπει το Υπουργείο Εργασίας να πάρει αποφάσεις που θα διασφαλίζουν ότι το έργο θα ολοκληρωθεί και μάλιστα εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί.

Επιστολή εξάλλου στον υπουργό Εργασίας κ. Κουτρουμάνη για το θέμα της κατάργησης του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας απέστειλε και ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, όπου τονίζει την αναγκαιότητα αποτροπής μιας τέτοιας εξέλιξη. Στην επιστολή του Δήμου προς τον κ. Κουτρουμάνη επισημαίνεται ότι «είναι άδικο και ακατανόητο να ζητείται από την τρόικα η κατάργησή τους, καθώς αποτελούν δύο φορείς που δεν επηρεάζουν επ’ ουδενί τον κρατικό προϋπολογισμό και ότι από την κατάργηση του ΟΕΚ όμως θα ακυρωθούν και τα κατασκευαστικά προγράμματα εργατικών κατοικιών που είναι σε εξέλιξη και στοχεύουν στην ανακούφιση χιλιάδων οικογενειών που ζουν με την αγωνία της εύρεσης μια στέγης.

Υπογραμμίζεται επίσης ότι θα πρέπει να ολοκληρωθεί το κατασκευαστικό πρόγραμμα στο Βελεστίνο που αφορά σε 40 οικογένειες προκειμένου να μην δημιουργηθεί νέο κοινωνικό αδιέξοδο για τους δικαιούχους που έχουν κάνει τον προγραμματισμό τους.

Σημειώνεται πάντως ότι οι μόνες εργασίες που απέμειναν, είναι η τοποθέτηση των κιγκλιδωμάτων και η διαμόρφωση των δρόμων πρόσβασης στο συγκρότημα για να παραδοθούν οι κατοικίες.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
3
=