ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Εργα 435.000 ευρώ για τον οικισμό του τ. ΟΕΚ στο Βελεστίνο

εργα-435-000-ευρώ-για-τον-οικισμό-του-τ-οεκ-στ-678104

Επιτέλους μετά από χρόνια θα αποπερατωθεί ο περιβάλλων χώρος στις εργατικές κατοικίες

Η προγραμματική σύμβαση μεταξύ του δήμου Ρήγα Φεραίου και του ΟΑΕΔ που εγκρίθηκε πριν από λίγες μέρες από το δημοτικό συμβούλιο, ανοίγει επιτέλους τον δρόμο για την αποπεράτωση του περιβάλλοντος χώρου του οικισμού εργατικών κατοικιών στο Βελεστίνο, οι οποίες παραδόθηκαν πριν από αρκετά χρόνια και κατοικούνται, δίχως όμως να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι υποδομές.

Οι εκκρεμότητες πολλές και αφορούν στη συνολική ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου. Το έργο είναι προϋπολογισμού 435.000 ευρώ. Μετά από πολλές παλινωδίες από τον ΟΑΕΔ- στην αρμοδιότητα του οποίου ανήκει πλέον η διαχείριση των έργων του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, κατέστη δυνατό να βρεθεί μία φόρμουλα συνεννόησης με τον δήμο και το έργο ξεκινά.

Η νέα εργολαβία συνίστανται σε οικοδομικές εργασίες και εργασίες οδοποιίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη μελέτη που παρουσιάστηκε στο δημοτικό συμβούλιο στον περιβάλλοντα χώρο του οικισμού θα πραγματοποιηθεί πλακόστρωση των πεζόδρομων, τόσο των περιμετρικών και των υπόλοιπων πεζοδρόμων εντός του οικισμού, όσο και των αύλειων διαδρόμων περιμετρικά των στοίχων. Ήδη μέρος των πεζοδρόμων έχει επιστρωθεί με τσιμεντόπλακες.

Θα γίνουν επίσης διορθωτικές εργασίες για αποτροπή μικροατυχημάτων στην παιδική χαρά, θα τοποθετηθούν κιγκλιδώματα σε κλίμακες, σε περιφράξεις οικοδομικών τετραγώνων, καθώς και στον περιμετρικό πεζόδρομο, συνολικού μήκους 850μ., όπου προκύπτουν υψομετρικές διαφορές άνω των 50εκ και κρίνεται επιβεβλημένη η ύπαρξη κιγκλιδώματος.

Το έργο ακόμη περιλαμβάνει την ολοκλήρωση της επεξεργασίας όψεων των τοιχίων. Τα τοιχία από σκυρόδεμα που περιβάλλουν τον οικισμό κατά την εξωτερική όψη προς τα όμορα οικόπεδα θα χρωματιστούν.

Τέλος, στους δρόμους εντός του οικισμού (συμπεριλαμβανομένων των χώρων στάθμευσης), συνολικής επιφάνειας περίπου 2.700τμ, αν και είχαν υλοποιηθεί στο παρελθόν εργασίες οδοστρωσίας, ωστόσο επειδή δεν ολοκληρώθηκαν οι εργασίες οδοποιίας, σήμερα σε αρκετά σημεία παρατηρούνται τοπικές ανωμαλίες και κυματισμοί, που δημιουργήθηκαν από τα όμβρια ύδατα για αυτό και πρέπει να γίνουν ασφαλτικές εργασίες κ.α.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου