ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

ΔΑΣ – ΟΤΑ: Ελλιπή μέτρα στην Καθαριότητα του Δήμου Ρ. Φεραίου

δασ-οτα-ελλιπή-μέτρα-στην-καθαριότητ-682065

Ατύχημα με εργαζόμενη στην Καθαριότητα του Δήμου Ρήγα Φεραίου εν ώρα εργασίας καταγγέλλει η ΔΑΣ – ΟΤΑ. Η εργαζόμενη, συνοδός απορριμματοφόρου, διακομίστηκε σε λιπόθυμη κατάσταση από τον χώρο εργασίας της στο Κέντρο Υγείας, σύμφωνα με τη ΔΑΣ – ΟΤΑ που καταγγέλλει ότι ανάλογο περιστατικό σημειώθηκε προ ημερών και με εργαζόμενη στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλου.

Η ΔΑΣ – ΟΤΑ επισημαίνει πως τα αλλεπάλληλα παρόμοια περιστατικά φανερώνουν ότι «οι γυναίκες εργαζόμενες και στους δήμους της Μαγνησίας βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού και της εντατικοποίησης της δουλειάς, καθώς καλούνται συχνά από τις δημοτικές αρχές και τους διευθυντές των υπηρεσιών να βγάλουν το φίδι από την τρύπα, να εργαστούν κάτω από δύσκολες και ανθυγιεινές συνθήκες, δίχως να λαμβάνεται υπόψη ούτε η γυναικεία φύση τους, ούτε τυχόν ατομικά προβλήματα υγείας».

Υπό το πρίσμα αυτό η παράταξη καλεί τη δημοτική αρχή Ρήγα Φεραίου να ενεργοποιήσει τον γιατρό εργασίας και ζητά από την Επιθεώρηση Εργασίας να διερευνήσει άμεσα τις συνθήκες του τελευταίου εργατικού ατυχήματος.

«Δεν θα επιτρέψουμε καμία μετάθεση ευθύνης από τον, σύμφωνα με τον νόμο, αποκλειστικά υπεύθυνο εργοδότη – Δημοτική Αρχή σε τρίτα πρόσωπα, ούτε και την παραβίαση των κεκτημένων των εργαζομένων με την πρόφαση της «προφύλαξης» τους από ατυχήματα», καταλήγει η ΔΑΣ-ΟΤΑ στην ανακοίνωσή της.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου