Δεν απαλλάσσεται των τελών το Στεφανοβίκειο

Τελευταία ενημέρωση: 2012-02-16, 19:42:32
Δεν απαλλάσσεται των τελών το Στεφανοβίκειο

Ακυρώθηκε από την Περιφέρεια η απόφαση- Προσφυγή καταθέτει η Δημοτική Ενότητα

Δεν έγινε τελικά αποδεκτή η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρήγα Φεραίου να εξαιρεθούν οι δημότες της ενότητας Στεφανοβικείου από τα τέλη ύδρευσης λόγω του προβλήματος με το νερό. Στην δευτεροβάθμια επιτροπή προσφεύγει η Δημοτική Ενότητα Στεφανοβικείου.

Από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και το τμήμα Διοικητικού – Οικονομικού του Νομού Μαγνησίας, ακυρώθηκε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ρήγα Φεραίου που αφορά την απαλλαγή των δημοτικών τελών ύδρευσης στο Στεφανοβίκειο για παράβαση του νόμου.

Σύμφωνα με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, προκύπτει oτι κατά τις διατάξεις του άρθρου 60 του νόμου 1416/84 απαλλάσσονται από κάθε δημοτικό ή κοινοτικό φόρο, τέλος, δικαίωμα και εισφορά, α) το Ελληνικό Δημόσιο και οι ΟΤΑ β) οι Ιεροί Ναοί και γ) εκείνοι οι οποίοι έχουν συνάψει συμβάσεις με το Δημόσιο και αναφέρουν ρητά την απαλλαγή τους.

Η συγκεκριμένη απόφαση που έλαβε το δημοτικό συμβούλιο Ρήγα Φεραίου, σύμφωνα με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, αντιβαίνει πλήρως στις διατάξεις του νόμου καθότι κατά μείζονα λόγο δεν απαλλάσσεται από την καταβολή του τέλους ύδρευσης ούτε το Ελληνικό Δημόσιο και κατά συνέπεια δεν δύναται να τύχει υπέρτερης ευνοϊκής ρύθμισης η τοπική κοινότητα του Στεφανοβικείου.

Με αφορμή την συγκεκριμένη εξέλιξη ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δημ. Νασίκας κάλεσε τη δημοτική αρχή « να επαναπροσδιορίσει την στάση της απέναντι στα τοπικά συμβούλια του δήμου μας δρομολογώντας ένα νέο τρόπο επικοινωνίας και ενημέρωσης των προέδρων για την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων του Δήμου».

Σημειώνεται επίσης σύμφωνα με τον κ. Νασίκα ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Κάρλας Γιάννης Παπαϊωάννου ενημερώθηκε για την ακύρωση της εν λόγω απόφασης από τις αναρτημένες στο διαδίκτυο αποφάσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και όχι από τη Δημοτική Αρχή η οποία όπως αναφέρει ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας « ήταν απούσα ακόμη μία φορά».

Σημειώνεται ότι συνεδρίασε ε το τοπικό συμβούλιο Στεφανοβικείου μετά από πρόσκληση του και αποφασίστηκε ομόφωνα η προσφυγή κατά της ακύρωσης της απόφασης απαλλαγής των δημοτικών τελών ύδρευσης ενώπιον της ειδικής επιτροπής του άρθρου 152 του νόμου 3463/2006 « Δημοτικός και Κοινοτικός Κώδικας » έχοντας ως τοπική κοινότητα έννομο συμφέρον.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
8
=