Άκυρο σε απόφαση επιχορήγησης συλλόγων

Τελευταία ενημέρωση: 2012-02-15, 20:48:31
Άκυρο σε απόφαση επιχορήγησης συλλόγων

Στο Δήμο Ρήγα Φεραίου από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας

Φρένο στο Δήμο Ρήγα Φεραίου από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας στην επιχορήγηση συλλόγων. Το τμήμα Διοικητικού - Οικονομικού του Νομού Μαγνησίας ακύρωσε για παράβαση Νόμου απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ρήγα Φεραίου που αφορά επιχορήγηση συλλόγων.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, για να καταστεί νόμιμη η επιχορήγηση πρέπει το αιτούμενο νομικό πρόσωπο να υποβάλει αίτημα προς οικονομική ενίσχυση, στο οποίο να προσδιορίζονται οι συγκεκριμένες και μόνο κάθε φορά εκδηλώσεις που πρόκειται να χρηματοδοτηθούν από την επιχορήγηση και παράλληλα να αναγράφεται ο προϋπολογισμός εξόδων των εκδηλώσεων αυτών.

Η συγκεκριμένη υποχρέωση, στην παρούσα περίπτωση των συλλόγων του Δήμου Ρήγα Φεραίου, δεν τηρήθηκε αφού στην απόφαση του Δ.Σ. του Δήμου Ρήγα Φεραίου εγκρίνεται γενικά η επιχορήγηση προς διαφόρους συλλόγους. Όπως μάλιστα επισημαίνει η υπηρεσία είναι φανερό πως δεν υπάρχει οιαδήποτε αναφορά και στοιχειώδης επιμερισμός εξόδων τυχόν προγραμματιζόμενων εκδηλώσεων που να δικαιολογούν και να προϋπολογίζουν το αιτούμενο ποσό.

Επίσης με την απόφαση του Δήμου Ρήγα Φεραίου δεν συνυποβλήθηκαν τα καταστατικά των επιχορηγούμενων συλλόγων από τα οποία δύναται να προκύπτει αφενός ο βαθμός της οικονομικής αυτονομίας τους και αφετέρου τυχόν πρόβλεψη υποχρεωτικής καταβολής οικονομικής συνδρομής από τα μέλη ικανής να καθίσταται ως βασική πηγή εσόδων τους.

«Συνεπώς -όπως αναφέρει η αρμόδια υπηρεσία- η απόφαση του Δήμου Ρήγα Φεραίου περί επιχορήγησης συλλόγων κείται εκτός του πλαισίου των διατάξεων του Νόμου περί πραγματοποίησης κοινωνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, ελήφθη κατά μη σύννομο τρόπο επιβαρύνοντας τον προϋπολογισμό του Δήμου.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη από το Δημοτικό Συμβούλιο στις αρχές Δεκεμβρίου. Στην εισήγηση της Δημοτικής Αρχής μάλιστα είχαν αντιδράσει οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει ολοκληρωμένη πρόταση για την χρηματοδότηση των συλλόγων της περιοχής και ανάλογα με το αντικείμενο και το έργο τους.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
3
=