ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Αναστάτωση στον Ριζόμυλο: Ζευγάρι κατήγγειλε εμπρησμό

αναστάτωση-στον-ριζόμυλο-ζευγάρι-κατ-707192

Από κοινού έρευνες Αστυνομίας και Πυροσβεστικής για το περίεργο συμβάν με φωτιά σε αυλή μονοκατοικίας

Αναστάτωση έχει προκληθεί στην τοπική κοινωνία του Ριζομύλου από φωτιά, ευτυχώς μικρής έκτασης, που προκλήθηκε κάτω από άγνωστες συνθήκες στην αυλή μονοκατοικίας στην οποία διαμένει ηλικιωμένο ζευγάρι. Ο καμένος καναπές και μία καρέκλα που καταστράφηκαν από τη φωτιά που σβήστηκε εγκαίρως με παρέμβαση της Πυροσβεστικής πυροδότησαν καταγγελίες και σενάρια που ερευνούν από κοινού Α.Τ. Βελεστίνου και Πυροσβεστική Υπηρεσία στη Β’ ΒΙ.ΠΕ.

Ηταν στις 7:45 προχθές το βράδυ, όταν πυροσβέστες κλήθηκαν να παρέμβουν για να σβήσουν φωτιά που εκδηλώθηκε σε αυλή μονοκατοικίας. Μία ηλικιωμένη γυναίκα ενημέρωνε την πυροσβεστική για τις φλόγες που ξεπήδησαν στο σημείο όπου βρίσκονται τα έπιπλα εξωτερικού χώρου. Αμεσα στην περιοχή έσπευσαν με πυροσβεστικό πυροσβέστες που κατέσβησαν γρήγορα τη φωτιά πριν αυτή επεκταθεί.

Από τη φωτιά δεν προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές. Κάηκε μόνο ο εξωτερικός καναπές και μία καρέκλα.

Ωστόσο, η ηλικιωμένη γυναίκα υποστήριξε ότι επρόκειτο για εμπρηστική ενέργεια. Φέρεται μάλιστα να είπε ότι τις προηγούμενες ημέρες η ίδια και ο σύζυγός της δέχθηκαν απειλή ότι «θα σας κάψουμε ζωντανούς». Πληροφορίες υποστηρίζουν ότι η απειλή γράφτηκε σε τοίχο του σπιτιού, κάτι που ωστόσο δεν επιβεβαιώνεται από τις αστυνομικές αρχές.

Δεύτερη κλήση στην Πυροσβεστική

Χθες τα ξημερώματα η πυροσβεστική στη Β’ ΒΙ.ΠΕ. δέχθηκε και δεύτερη κλήση από την ηλικιωμένη για δεύτερη απόπειρα. Ωστόσο πυροσβεστική δύναμη που έσπευσε στην περιοχή δεν εντόπισε φωτιά ούτε καν καπνό. Πυροσβέστες δεν εντόπισαν κάποιο στοιχείο που να παραπέμπει σε εμπρησμό.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης διενεργείται από κοινού έρευνα με το Α.Τ. Βελεστίνου και εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα γύρω από το περίεργο συμβάν και την ακόμη πιο περίεργη καταγγελία που έχει αναστατώσει το χωριό.

Οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη από αστυνομία και πυροσβεστική που εξετάζουν από κοινού όλα τα διαθέσιμα στοιχεία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου