ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Λουκέτο… κατάληψης στο ΓΕΛ Βελεστίνου

λουκέτο-κατάληψης-στο-γελ-βελεστίνο-712476

Μαθητές αντιδρούν στο νομοσχέδιο για την Τριτοβάθμια – Αναστάτωση χθες με τους αντίστοιχους και του Γυμνασίου, που, πάντως, μπήκαν για μάθημα

Λουκέτο… κατάληψης κλείδωσε χθες στο Γενικό Λύκειο Βελεστίνου, την ίδια ώρα που το ένα μετά το άλλο τμήματα τόσο στη Δευτεροβάθμια, όσο και στην Πρωτοβάθμια κλείνουν λόγω κρουσμάτων κορονοϊού.

Μαθητές του Γενικού Λυκείου Βελεστίνου προχώρησαν σε κατάληψη του σχολείου τους, διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση που θα επηρεάσει σε πρώτη φάση τους φετινούς τελειόφοιτους, καθώς μία από τις αλλαγές που φέρνει είναι στον τρόπο εισαγωγής στα Πανεπιστήμια που εκτιμάται ότι θα περιορίσει σημαντικά το ποσοστό των εισακτέων.

Χθες ήταν η δεύτερη ημέρα κατάληψης στη σχολική μονάδα. Προχθές οι μαθητές κλείδωσαν λουκέτα και παρά τις αντίθετες δεσμεύσεις που ανέλαβαν ενώπιον της διευθύντριας του σχολείου, συνέχισαν και χθες την κινητοποίησή τους.

Μάλιστα νωρίς το πρωί, στο σχολικό συγκρότημα όπου συστεγάζεται και το Γυμνάσιο Βελεστίνου επικράτησε αναστάτωση. Μαθητές του Γυμνασίου Βελεστίνου επηρεάστηκαν και επιχείρησαν επίσης να προχωρήσουν σε κατάληψη, ωστόσο μετά την πρώτη ώρα μπήκαν κανονικά στις αίθουσες. Μαθητές του Γυμνασίου παρακολούθησαν κανονικά τα μαθήματά τους και δίπλα μαθητές του λυκείου έκαναν κατάληψη με γονείς να μην κρύβουν την ανησυχία τους και δυσαρέσκειά τους για την εξέλιξη με τη συμπλήρωση μιας εβδομάδας μαθημάτων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου