ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Θα επιδιώξουν να «ξυπνήσουν» την 8χρονη Θωμαή από το Βελεστίνο

θα-επιδιώξουν-να-ξυπνήσουν-την-8χρον-761506

Πρώτες προσπάθειες για αποσύνδεση από τη μηχανική υποστήριξη από τους γιατρούς στο Ιπποκράτειο

Στις πρώτες προσπάθειες να αποσυνδέσουν από τα μηχανήματα την 8χρονη μαθήτρια από το Βελεστίνο, που υπέστη βαρύ αλλεργικό σοκ στο σχολείο, επικεντρώνονται οι γιατροί της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Παίδων Θεσσαλονίκης.

Η μικρή Θωμαή νοσηλεύεται σε μηχανική υποστήριξη στη ΜΕΘ του Ιπποκρατείου από τις 25 Ιανουαρίου. Η κατάσταση της υγείας της χαρακτηρίζεται από τους γιατρούς σταθερά κρίσιμη, το γεγονός ωστόσο ότι σιγά- σιγά ο οργανισμός της δείχνει να ανταποκρίνεται στη φαρμακευτική αγωγή, έστω και με πολύ αργό ρυθμό, επιτρέπει στους θεράποντες γιατρούς να συζητούν το ενδεχόμενο τις επόμενες μέρες να προσπαθήσουν να σταματήσουν τη μηχανική υποστήριξη, για να εξετάσουν πώς θα αντιδράσει ο οργανισμός της. «Είναι ενδεχόμενο που το βλέπουμε. Θέλουμε να πιστεύουμε πως ο οργανισμός θα αντιδράσει θετικά», επισημάνθηκε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ από πηγές που βρίσκονται κοντά στην ιατρική ομάδα που παρακολουθεί τη μικρή.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως όλες αυτές τις μέρες δεν έχουν λείψει από το πλευρό της 8χρονης μαθήτριας οι δύο γονείς της, Στέργιος και Πόπη, που βρίσκονται έξω από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας περιμένοντας να ακούσουν ένα ελπιδοφόρο μήνυμα για το παιδί τους. Νοερά μαζί τους και με τη μικρή Θωμαή βρίσκονται και πολλοί πολίτες, επώνυμοι και ανώνυμοι από όλη την Ελλάδα οι οποίοι είτε τηλεφωνικά, είτε μέσω των social media εκφράζουν τις ευχές τους για ταχεία ανάρρωση. Σημαντική επίσης ηθική και ψυχολογική υποστήριξη οι δύο γονείς έχουν και από την Εκκλησία.

Υπενθυμίζεται πως η 8χρονη Θωμαή υπέστη το αλλεργικό σοκ στο σχολείο την ώρα που έτρωγε γλυκό που κεράστηκε για τη γιορτή συμμαθήτριάς της, με την κατάσταση της υγείας να επιβαρύνεται από τη μία στιγμή στην άλλη με αποτέλεσμα η ζωή του μικρού κοριτσιού να κρέμεται κυριολεκτικά σε μία κλωστή. Κατά τη διάρκεια μάλιστα των προσπαθειών ανάνηψης υπέστη τέσσερις φορές ανακοπή, ευτυχώς όμως οι γιατροί του Νοσοκομείου Βόλου κατάφεραν και σταθεροποίησαν την κατάσταση της υγείας της για να μεταφερθεί έπειτα στο Ιπποκράτειο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου