ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Ξανά στα θρανία μετά από τρεις μήνες μαθητές στη Μαγνησία

ξανά-στα-θρανία-μετά-από-τρεις-μήνες-μα-766701

«Φόβος υπάρχει, αλλά δεν θα μας σταματήσει», αναφέρουν καθηγητές

Με ανάμικτα συναισθήματα επιστρέφουν από Δευτέρα, μετά από τρεις μήνες, στα σχολεία καθηγητές και μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων.

«Ο φυσικός χώρος μαθητών και εκπαιδευτικών είναι το σχολείο. Σίγουρα υπάρχουν άγχος, αγωνία και φόβος δεδομένης της υγειονομικής κατάστασης, ωστόσο ο φόβος δεν θα μας σταματήσει. Θα είναι μία αφορμή να είμαστε ακόμη πιο προσεκτικοί για την τήρηση των μέτρων προστασίας. Ο χώρος του σχολείου ζωντανεύει μόνο όταν υπάρχουν μαθητές», σχολίασε η διευθύντρια του 1ου Γενικού Λυκείου Βόλου Παρασκευή Λοντρίδου.

Ηδη οι μαθητές έχουν ενημερωθεί και μέσω τηλεκπαίδευσης για τα μέτρα που θα πρέπει να τηρούν με την επιστροφή τους στις τάξεις.

«Και τα παιδιά θέλουν να επιστρέψουν και οι καθηγητές, μολονότι φοβούνται για ενδεχόμενα κρούσματα», ανέφερε από την πλευρά του ο διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Βόλου, Ιωάννης Καραφέρης.

Ενισχυτική και βαθμοί τετραμήνου

Με την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία και σε ό,τι αφορά στα Γυμνάσια, θα ξεκινήσουν και μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας.

Παράλληλα, αναμένεται να δοθούν και οι βαθμολογίες του πρώτου τετραμήνου στους μαθητές σε σφραγισμένους φακέλους προκειμένου να τις δώσουν στους γονείς τους.

Ως προς το τελευταίο πάντως, καθηγητές εμφανίζονται προβληματισμένοι, καθώς καλούνται να αξιολογήσουν τους μαθητές τους για επιδόσεις σε μαθήματα που έγιναν εξ αποστάσεως με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ορθή κρίση αλλά και μετ’ εμποδίων λόγω των διαδικτυακών μαθημάτων στη διάρκεια των οποίων πολλές φορές υπήρχαν τεχνικές δυσκολίες. Δεν είναι τυχαίο μάλιστα ότι κάποιοι εκπαιδευτικοί σκέφτονται να μην βάλουν βαθμούς υπό την ανασφάλεια μήπως αδικήσουν κάποιον μαθητή.

Κλειστά δημοτικό και νηπιαγωγείο Βελεστίνου

Με απόφαση δημάρχου Ρήγα Φεραίου, κλειστά παρέμειναν χθες το δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο Βελεστίνου προκειμένου να γίνουν εργασίες απολύμανσης.

Η απολύμανση κρίθηκε αναγκαία για ψυχολογικούς κυρίως λόγους μετά το κρούσμα κορονοϊού που εντοπίστηκε σε εκπαιδευτικό με αποτέλεσμα να κλείσει ένα τμήμα για 14 ημέρες. Όπως έγινε γνωστό, μαθητές του τμήματος επίσης διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό και με απόφαση δημάρχου αποφασίστηκε να μην λειτουργήσουν τα συστεγαζόμενα σχολεία προκειμένου να γίνει απολύμανση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου