ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Ανησυχία στο Γυμνάσιο Καναλίων

ανησυχία-στο-γυμνάσιο-καναλίων-767700

Τα δεκάδες κρούσματα στο Γηροκομείο και η διαφαινόμενη διασπορά στην τοπική κοινότητα έχουν σημάνει συναγερμό

«Νιώθουμε σαν πρόβατα που οδηγούνται στη σφαγή», εξομολογούνται καθηγητές του Γυμνασίου Καναλίων ενόψει της επαναλειτουργίας του σχολείου από την ερχόμενη εβδομάδα και σε περίπτωση που δεν υπάρξει αντίθετη εισήγηση των λοιμωξιολόγων. Ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου που συνεδρίασε και τις δύο τελευταίες ημέρες αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσει μία εβδομάδα παράταση της τηλεκπαίδευσης πριν τη διά ζώσης επιστροφή στο σχολείο, εκφράζοντας την έντονη ανησυχία του για ενδεχόμενη διασπορά του κορονοϊού στην κοινότητα μετά τα δεκάδες κρούσματα στο Γηροκομείο της περιοχής.

Καθηγητές που αυτή την περίοδο κάνουν μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης και έρχονται σε επαφή με τους μαθητές τους μέσα από την οθόνη του ηλεκτρονικού υπολογιστή ενημερώνονται για κρούσματα κορονοϊού στο οικογενειακό περιβάλλον των μαθητών. Πρόκειται για κρούσματα με ήπια συμπτώματα ωστόσο η συχνότητα που το ακούν τους έχει κάνει να ανησυχούν. «Σύμφωνα με τα λεγόμενα των μαθητών υπάρχουν και νοσούντες γονείς και οι ίδιοι καθώς και πρόσωπα του συγγενικού τους περιβάλλοντος. Επίσης αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων φαίνεται ανεβασμένος σε σχέση και με τον αριθμό των κατοίκων», αναφέρει η υποδιευθύντρια του σχολείου και φιλόλογος Σοφία Μπαλτατζή.

Στο σχολείο φοιτούν περί τους 30 μαθητές, και οι 12 καθηγητές που διδάσκουν κάνουν μαθήματα όχι μόνο στο Γυμνάσιο Καναλίων αλλά σε κάποιες περιπτώσεις σε δύο και τρία σχολεία. Ανησυχούν ότι σε περίπτωση κρούσματος στο σχολείο, καθηγητές κινδυνεύουν να γίνουν πολλαπλασιαστές του κορονοϊού και στα άλλα σχολεία όπου προσφέρουν τις διδακτικές υπηρεσίες τους αλλά και μέσα στις ίδιες τις οικογένειές τους.

Μάλιστα εκπαιδευτικοί έχουν ήδη δώσει οδηγίες σε μαθητές τους, σε περίπτωση που έχουν κρούσμα στην οικογένειά τους είτε νοσούν οι ίδιοι να μην επιστρέψουν στο σχολείο για να αποφευχθεί τυχόν διασπορά του κορονοϊού.

Σε συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων αποφάσισαν ομόφωνα να ζητήσουν από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας να εισηγηθεί για το σχολείο παράταση της τηλεκπαίδευσης κατά μία εβδομάδα. «Ποιος εγγυάται ότι δεν υπάρχει διασπορά στη κοινότητα, ακόμη και στους ίδιους τους μαθητές που θα έρθουν στο σχολείο με το άνοιγμά του. Καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας γνωρίζοντας ότι η εξ αποστάσεως εκπαίδευση δεν μπορεί να ικανοποιήσει και ν΄αντικαταστήσει το πολυσύνθετο παιδαγωγικό και εκπαιδευτικό έργο της ζωντανής εκπαίδευσης που συντελείται στη σχολική αίθουσα, οι καθηγητές έδειξαν πόσο σκληρά και υπεύθυνα εργάστηκαν παρόλες τις δυσλειτουργίες και τα προβλήματα της εξ αποστάσεως.

Η διασπορά του ιού στα Κανάλια μας έχει θορυβήσει γι αυτό και ζητούμε καλύτερη διαχείριση του προβλήματος, να εκτιμηθεί σωστά η κατάσταση και να ληφθούν αποφάσεις. Δεν θέλουμε να αντικατασταθεί η δια ζώσης διδασκαλία απλώς στη δεδομένη χρονική στιγμή ζητούμε την παράταση της τηλεκπαίδευσης για εύλογο χρονικό διάστημα ώστε να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα σε μέλλοντα χρόνο. Ευχή όλων μας να είμαστε και να παραμείνουμε υγιείς», αναφέρουν.

Σημειώνεται ότι από την ομόφωνη απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων του Γυμνασίου Καναλίων τη θέση του έχει διαχωρίσει ο σύλλογος του Γενικού Λυκείου Καναλίων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου