ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Ανάδοχος για το έργο συντήρησης – ανάπλασης του κεντρικού πεζοδρόμου Βελεστίνου

ανάδοχος-για-το-έργο-συντήρησης-ανάπ-772063

Εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Θεσσαλίας το αποτέλεσμα της δημοπρασίας του έργου «Συντήρηση – ανάπλαση κεντρικού πεζοδρόμου Βελεστίνου».

Προσωρινός μειοδότης αναδείχτηκε η εργοληπτική επιχείρηση Υπερδομή ΕΕ με έκπτωση 53,47% και προϋπολογισμό έργου 449.096 ευρώ από αρχικό προϋπολογισμό 950.000 ευρώ.

Ο κεντρικός πεζόδρομος του Βελεστίνου αποτελεί βασικό άξονα του, έχει δε μήκος περί τα 200μ. και πλάτος περί τα 17μ.. Συγκεντρώνει όλες τις κεντρικές λειτουργίες, όπως είναι το εμπόριο, οι υπηρεσίες, η διοίκηση και η αναψυχή. Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι στο μέσον σχεδόν του πεζοδρόμου υφίστανται ευρήματα αρχαίου τοίχους που σήμερα είναι καλυμμένα με πρόχειρη κατασκευή.

Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της παρέμβασης αφορούν από την αποξήλωση φωτιστικών και πλακών του πεζοδρόμου και εκσκαφές για την όδευση των δικτύων ηλεκτροδότησης, ύδρευσης και αποχέτευσης μέχρι δαπεδοστρώσεις με κυβόλιθους τσιμέντου, διαμόρφωση ξύλινου δαπέδου στην περιοχή της τάφρου αρχαιοτήτων και επικάλυψή της με κρύσταλλα ειδικών προδιαγραφών. Μεταξύ άλλων θα τοποθετηθούν νέα φωτιστικά σώματα και ξύλινα καθιστικά, θα γίνουν φυτεύσεις φυλλοβόλων και αειθαλών δέντρων και θα κατασκευαστεί νέο δίκτυο άρδευσης για τη βλάστηση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου