Ανάδοχος για το έργο συντήρησης - ανάπλασης του κεντρικού πεζοδρόμου Βελεστίνου

Τελευταία ενημέρωση: 2021-01-25, 17:24:51
Ανάδοχος για το έργο συντήρησης - ανάπλασης του κεντρικού πεζοδρόμου Βελεστίνου

 

Εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Θεσσαλίας το αποτέλεσμα της δημοπρασίας του έργου «Συντήρηση – ανάπλαση κεντρικού πεζοδρόμου Βελεστίνου».

Προσωρινός μειοδότης αναδείχτηκε η εργοληπτική επιχείρηση Υπερδομή ΕΕ με έκπτωση 53,47% και προϋπολογισμό έργου 449.096 ευρώ από αρχικό προϋπολογισμό 950.000 ευρώ.

Ο κεντρικός πεζόδρομος του Βελεστίνου αποτελεί βασικό άξονα του, έχει δε μήκος περί τα 200μ. και πλάτος περί τα 17μ.. Συγκεντρώνει όλες τις κεντρικές λειτουργίες, όπως είναι το εμπόριο, οι υπηρεσίες, η διοίκηση και η αναψυχή. Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι στο μέσον σχεδόν του πεζοδρόμου υφίστανται ευρήματα αρχαίου τοίχους που σήμερα είναι καλυμμένα με πρόχειρη κατασκευή.

Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της παρέμβασης αφορούν από την αποξήλωση φωτιστικών και πλακών του πεζοδρόμου και εκσκαφές για την όδευση των δικτύων ηλεκτροδότησης, ύδρευσης και αποχέτευσης μέχρι δαπεδοστρώσεις με κυβόλιθους τσιμέντου, διαμόρφωση ξύλινου δαπέδου στην περιοχή της τάφρου αρχαιοτήτων και επικάλυψή της με κρύσταλλα ειδικών προδιαγραφών. Μεταξύ άλλων θα τοποθετηθούν νέα φωτιστικά σώματα και ξύλινα καθιστικά, θα γίνουν φυτεύσεις φυλλοβόλων και αειθαλών δέντρων και θα κατασκευαστεί νέο δίκτυο άρδευσης για τη βλάστηση.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
5
=