ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

«Νέκρωσε» ο πεζόδρομος Βελεστίνου

νέκρωσε-ο-πεζόδρομος-βελεστίνου-773196

Το κλείσιμο της εστίασης «θηλιά» για τους επαγγελματίες – Αναμένονται ανακοινώσεις από τον Δήμο γα ελαφρύνσεις

Μία βόλτα στον πεζόδρομο του Βελεστίνου αρκεί για να φανεί η τεράστια διαφορά στην κίνηση στην αγορά όταν τα καταστήματα εστίασης λειτουργούν και όταν είναι κλειστά. Κακά τα ψέματα η λειτουργία των καταστημάτων εστίασης δεν ωφελεί μόνο τα ίδια τα καφέ και τις ταβέρνες αλλά και ολόκληρη την οικονομία μια πόλης. Άδεια η κεντρική πλατεία, άδειοι οι πεζόδρομοι και τα πεζοδρόμια της αγοράς με τους επαγγελματίας των εμπορικών καταστημάτων που δραστηριοποιούνται στο Βελεστίνο να είναι σε μεγάλο βαθμό προβληματισμένοι, μία εβδομάδα μετά την επανεκκίνηση του λιανεμπορίου, για την οικονομική κατάσταση και τους τζίρους.

Την ίδια ώρα το δεύτερο lockdown έχει επιφέρει στον κλάδο της εστίασης στην περιοχή σοβαρό πλήγμα. Με τους επαγγελματίες να μη γνωρίζουν ακόμη πότε θα ανάψει πράσινο φως για την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων τους, το κλίμα είναι βαρύ. Και δεν περιορίζεται μόνο στο Βελεστίνο, αλλά και σε άλλα κεφαλοχώρια του δήμου Ρήγα Φεραίου όπου δραστηριοποιούνται αντίστοιχου είδους επιχειρήσεις. Στον Ριζόμυλο, το Στεφανοβίκειο, τα Κανάλια, την Κερασιά και το Κεραμίδι, όπως επίσης στον Αγ. Γεώργιο, τη Χλόη, τον Περίβλεπτο και το Μικρό Περιβολάκι, επαγγελματίες καφέ, ουζερί και ταβερνών, έχουν χάσει κυριολεκτικά τον ύπνο τους μετά από δυόμιση μήνες καθολικού lockdown. Αν εξαιρέσει κανείς ορισμένα καφέ τα οποία παραμένουν ανοιχτά και δουλεύουν take away ή ντελίβερι, η πλειονότητα έχει κατεβάσει ρολά μετά την κρατική εντολή κλεισίματος.

Την ερχόμενη εβδομάδα αντιπροσωπεία του Συλλόγου Επαγγελματιών Δήμου Ρήγα Φεραίου με επικεφαλής τον πρόεδρο Γιώργο Καλαμπακιώτη θα επιδιώξει συνάντηση με τη δημοτική αρχή, προκειμένου να συζητήσει το πλαίσιο των ελαφρύνσεων που προτίθεται να ανακοινώσει ο δήμος για να ανακουφίσει τους πληγέντες από την πανδημία. Μπορεί να έχουν δοθεί παρατάσεις στην καταβολή ορισμένων φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων που έχουν οι επαγγελματίες, όμως κάποια στιγμή θα πρέπει να πληρωθούν. «Ότι συσσωρεύονται δεν σημαίνει πως δεν θα πληρωθούν. Απλά μετατίθεται η αποπληρωμή» εξήγησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Καλαμπακιώτης, μην κρύβοντας την αγωνία του, αν θα μπορέσουν οι συνάδελφοί του να ανταπεξέλθουν σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση. «Είμαστε σε επικοινωνία με τον δήμο και περιμένουμε τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Εχουμε διαβεβαιώσεις ότι θα υπάρξουν γενναίες διευκολύνσεις για να μπορέσουμε να ανασάνουμε. Αν μία επιχείρηση είναι ανοιχτή μπορεί να παλέψει για να αντιμετωπίσει τις υποχρεώσεις της. Κλειστή όμως και δίχως τζίρο είναι αδύνατον να κάνει οτιδήποτε», σημειώνει ο ίδιος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου