ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Ερευνα της Εισαγγελίας Βόλου για πέντε νεκρά κουτάβια

ερευνα-της-εισαγγελίας-βόλου-για-πέντ-775799

Διέταξε η Εισαγγελία Βόλου, προκειμένου να εντοπιστεί ο υπαίτιος

Προκαταρκτική εξέταση για θανάτωση αδέσποτων ζώων διέταξε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Βόλου. Η υπόθεση αφορά στη δηλητηρίαση πέντε κουταβιών, που βρέθηκαν νεκρά στα Κανάλια τον Σεπτέμβριο του 2019.

Η Εισαγγελία Βόλου ανέθεσε στο Αστυνομικό Τμήμα Ρήγα Φεραίου να λάβει καταθέσεις προς διαλεύκανση της υπόθεσης.

Οταν σημειώθηκε το περιστατικό φρίκης, ιδιώτης, που είχε αναλάβει να τα φροντίζει, απευθύνθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ρήγα Φεραίου και είχε καταγγείλει τη θανάτωση.

Τα αθώα σκυλάκια είχαν εντοπιστεί νεκρά στον δρόμο μετά από καιρό και ήταν σε αποσύνθεση.

Ο ιδιώτης απευθύνθηκε στην Αστυνομία και ζήτησε τιμωρία των υπαιτίων. Αν και τα κουτάβια ήταν αδέσποτα είχε αναλάβει προσωπικά να τα περιποιείται. Στενοχωρήθηκε όταν τα βρήκε σκοτωμένα και εξοργίστηκε με την κατάφωρη αδικία και την ασυνειδησία των δολοφόνων.

Το Αστυνομικό Τμήμα Ρήγα Φεραίου είχε διενεργήσει προανάκριση, αλλά η έρευνα δεν είχε οδηγήσει σε κάποιο αποτέλεσμα. Η δικογραφία της υπόθεσης εστάλη στην Εισαγγελία Βόλου, η οποία παρενέβη.

Επισημαίνεται ότι σήμερα η θανάτωση ζώου αποτελεί κακούργημα και τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι 10 έτη. Εντούτοις, αν εντοπιστεί ο υπαίτιος της εν λόγω υπόθεσης επειδή το αδίκημα είχε γίνει πριν από τον Νοέμβριο του 2020 που άλλαξε η νομοθεσία, θα έχει τη δυνατότητα να δικαστεί με τον ευεργετικότερο νόμο και έτσι για πλημμέλημα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου