Πράσινο φως για έργα υδρευσης από τη ΔΕΥΑΡΦ

Τελευταία ενημέρωση: 2021-01-19, 16:21:20
Πράσινο φως για έργα υδρευσης από τη ΔΕΥΑΡΦ

Σειρά από έργα ύδρευσης και αποχέτευσης που θα βελτιώσουν την ποιότητα του νερού αφενός, αφετέρου θα συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος, περιλαμβάνονται στο τεχνικό πρόγραμμα της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης και αποχέτευσης δήμου Ρήγα Φεραίου (ΔΕΥΑΡΦ) μέσα στο 2021.

Συνολικά το τεχνικό πρόγραμμα της ΔΕΥΑΡΦ αγγίζει τα 6.292.608,10 ευρώ. Εγκρίθηκε πρόσφατα μαζί με τον προϋπολογισμό της επιχείρησης που ανέρχεται στα 9.715.836,91 ευρώ, κατά πλειοψηφία, αφού η αντιπολίτευση διαφώνησε και καταψήφισε.

Στα έργα του τεχνικού προγράμματος ξεχωρίζουν οι παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής προστασίας ύψους 2.480.000 ευρώ καθώς επίσης τα έργα εκσυγχρονισμού του δικτύου ύδρευσης, προϋπολογισμού 2.667.836.00 ευρώ.

Στη συνεδρίαση που παρουσιάστηκε ο σχεδιασμός της ΔΕΥΑΡΦ ο πρόεδρος του ΔΣ Ιωάννης Κορώνας υπογράμμισε πως το τεχνικό πρόγραμμα περιλαμβάνει μία πλειάδα σημαντικών έργων τα οποία θα αναβαθμίσουν τις παρεχόμενες προς τους πολίτες υπηρεσίες τόσο στον τομέα της ύδρευσης όσο και της αποχέτευσης.

Επίσης δρομολογούνται έργα για τη διάνοιξη νέων γεωτρήσεων σε διάφορα δημοτικά διαμερίσματα. Οι γεωτρήσεις αυτές θα αποδώσουν τις επιπλέον ποσότητες νερού που απαιτούνται για την υδροδότηση των διαμερισμάτων του Αερινού, του Αγ. Γεωργίου και του Βελεστίνου.

Όσον αφορά τον προϋπολογισμό της επιχείρησης αυτό που θα πρέπει να επισημανθεί είναι ότι εκτός από τις δαπάνες, αυτό που ξεχωρίζει είναι η πρόβλεψη για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών από νοικοκυριά και επιχειρήσεις που αφορούν σε προηγούμενα έτη.

Η ΔΕΥΑΡΦ έχει προβλέπει ότι θα εισπράξει μέχρι τέλος του 2021 ποσό 1.236.822,91 ευρώ. Για ένα σημαντικό μέρος αυτών των χρεών οι οφειλέτες έχουν προβεί σε ρύθμιση προκειμένου να αποπληρώσουν τα χρήματα που οφείλουν, ενώ σε ισχύ βρίσκεται εκ μέρους της διοίκησης η αυστηρή προειδοποίηση πως δεν θα διστάσει να προβεί σε διακοπές υδροδότησης σε περιπτώσεις που γίνεται «κατάχρηση» στη μη έγκαιρη πληρωμή των λογαριασμών.

«Όλοι συναισθανόμαστε τα οικονομικά προβλήματα που έχουν ανακύψει λόγω της πανδημίας για αυτό και η ΔΕΥΑΡΦ προσπαθεί να βρίσκεται πάντα δίπλα στους δημότες και να συνδράμει όπου μπορεί. Μέχρι να υπάρχει όμως αντίστοιχα και η κατανόηση εκ μέρους των δημοτών διότι η επιχείρηση για να είναι βιώσιμη πρέπει να έχει έσοδα, διότι διαφορετικά δεν θα μπορεί να υλοποιήσει το σχεδιασμό της», επισημαίνουν σχετικά οι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
3
=