Να ολοκληρωθούν οι Εργατικές Κατοικίες

Τελευταία ενημέρωση: 2012-02-11, 16:31:51
Να ολοκληρωθούν οι Εργατικές Κατοικίες

Επικοινωνία της Δημάρχου με το διευθυντή του ΟΕΚ στο Βόλο

Επικοινωνία με τον διευθυντή του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) στο Βόλο κ. Τόπα είχε η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου αναφορικά με το θέμα που έχει προκύψει για την ενδεχόμενη κατάργηση του Οργανισμού στο πλαίσιο της νέας δανειακής σύμβασης. Το ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής για το ζήτημα είναι άμεσο, καθώς στο Βελεστίνο έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί οι Εργατικές Κατοικίες που αφορούν σε 40 δικαιούχους.

Η κ. Λαΐτσου ζήτησε από τον κ. Τόπα να ενημερωθεί πώς ακριβώς έχει διαμορφωθεί η κατάσταση και πόσο πιθανή είναι η κατάργηση του Οργανισμού.

Η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου τόνισε πως «είναι άμεση ανάγκη να μην κλείσει ο ΟΕΚ, ο οποίος μέσω των παροχών του στους εργαζομένους έχει συμβάλλει στην πρόοδο και την κοινωνική προστασία των χαμηλότερων κοινωνικοοικονομικών στρωμάτων της χώρας. Και μάλιστα πρόκειται για παροχές οι οποίες δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό».

Για το ζήτημα των Εργατικών Κατοικιών υπογράμμισε πως «οι εργασίες στο εσωτερικό μέρος των Κατοικιών, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις του εργολάβου, έχουν ολοκληρωθεί. Απομένουν μόνο κάποιες εξωτερικές εργασίες. Το σίγουρο είναι πως ο Δήμος Ρήγα Φεραίου θα παρέμβει και ανεξάρτητα από την εξέλιξη που θα υπάρξει με την τύχη του ΟΕΚ, θα ενεργήσει σε συνεργασία και με την Περιφέρεια για να τελειώσουν οι εργασίες να παραδοθούν οι κατοικίες στους 40 δικαιούχους. Είναι άδικο, τώρα που είμαστε ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση των εργασιών να δημιουργηθεί πρόβλημα. Και δεν θα το επιτρέψουμε να γίνει αυτό. Ήδη αντιδρούμε άμεσα μετά τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει για κατάργηση του ΟΕΚ και από μεθαύριο Δευτέρα θα επικοινωνήσουμε τόσο με την κεντρική διεύθυνση του ΟΕΚ, όσο και με την Περιφέρεια Θεσσαλίας για να αναλάβουμε άμεσα πρωτοβουλίες».

Τοπική Κοινότητα η Χλόη

Στο μεταξύ σε τοπική κοινότητα θα μετατραπεί η Χλόη, όπως αποφασίστηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Η Δημοτική Αρχή είχε γίνει αποδέκτης του αιτήματος των κατοίκων της Χλόης να αποτελέσει η περιοχή τους ξεχωριστή Τοπική Κοινότητα.

Το θέμα συζητήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που αποφάσισε να μετεξελιχθεί η Χλόη σε Τοπική Κοινότητα. Σε επίπεδο διοικητικό πλέον θα έχει τη δυνατότητα της λειτουργίας δικού της τοπικού συμβουλίου που θα έχει ως αρμοδιότητα την προώθηση των ζητημάτων που απασχολούν την περιοχή.

Η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου υπογράμμισε πως το αίτημα των κατοίκων της Χλόης εγκρίθηκε και διαβιβάστηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών για τις απαιτούμενες διοικητικές ρυθμίσεις. Λόγω της γειτνίασής τους Βελεστίνο και Χλόη αποτελούν ουσιαστικά μια ενοποιημένη αστική περιοχή με πλήθος δραστηριοτήτων.

Τέλος ανοικτό ήταν σήμερα το οδικό δίκτυο προς το Κεραμίδι, ενώ τα μηχανήματα του Δήμου Ρήγα Φεραίου εργάζονταν νυχθημερόν εντός του οδικού δικτύου του δημοτικού διαμερίσματος, προσπαθώντας να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των δημοτών μέσα από διανοίξεις δρόμων. Επίσης χθες Σάββατο νωρίς το πρωί η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας αποκατέστησε την κυκλοφορία προς τον οικισμό του Βενέτου.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
7
=