ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Σκότωσαν τη Λούσι στο Βελεστίνο –Ανεγκέφαλοι της έριξαν φόλα

σκότωσαν-τη-λούσι-στο-βελεστίνο-ανεγ-781160

Οργή στην τοπική κοινωνία για τις πράξεις φρίκης – Δεύτερο ζώο νεκρό σε ένα 24ωρο

Οργή και αγανάκτηση επικρατούσε χθες στο Βελεστίνο. Η Λούσι, το χαριτωμένο τετράποδο που χαιρετούσε με το ποδαράκι του όλον τον κόσμο και χαμογελούσε, βρέθηκε νεκρή στο σπιτάκι της πίσω στην πλατεία. Το άτυχο ζώο εικάζεται ότι πέθανε πιθανότατα από φόλα, που της έριξαν ανεγκέφαλοι. Μάλιστα, πρόκειται για το δεύτερο κρούσμα θανάτωσης σε ένα 24ωρο, καθώς προχθές το βράδυ βρέθηκε νεκρό ακόμη ένα αδέσποτο στην περιοχή Κεφαλόβρυσου.

Δεν είχαν λόγια για να περιγράψουν τη λύπη τους για το αποτρόπαιο θέαμα χθες κάτοικοι του Βελεστίνου. Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον δήμο Ρήγα Φεραίου, Χαράλαμπος Πάσχος, που τη βρήκε πρώτος, είπε πικραμένος «φαίνεται ότι πείραζε το χαμόγελό της».

Οπως εξήγησε, το χαριτωμένο τετράποδο το είχαν σαν υιοθετημένο οι κάτοικοι στον πεζόδρομο. Ο ίδιος του είχε φτιάξει σπιτάκι στη πλατεία πίσω από ένα κιόσκι.

Καθόταν παρέα με ένα άλλο σκυλάκι, τον Μούργο, που ευτυχώς γλίτωσε τον θάνατο.

Ο κ. Πάσχος φρόντιζε καθημερινά για την τροφή των ζώων, όπως και όλοι οι κάτοικοι της περιοχής. «Ηταν από τα σκυλιά, που όταν τα ζυγώνεις χαμογελούν. Σου έδινε το ποδαράκι της για να τη χαιρετίσεις. Δεν πείραξε ποτέ κανέναν», περιγράφει.

Ο ίδιος συνειδητοποίησε ότι κάτι κακό συνέβη, όταν αντελήφθη ότι ο Μούργος τριγύριζε μόνος του, ενώ η Λούσι δεν φαινόταν πουθενά.

«Πήγα στην πλατεία, την αναζήτησα και τη βρήκα στο σπιτάκι της. Στην αρχή νόμιζα ότι κοιμόταν. Οταν πλησίασα αρκετά, είδα ότι δεν κουνιόταν και κατάλαβα», είπε.

Η απώλεια της Λούσι μεταδόθηκε από στόμα σε στόμα αστραπιαία. Φιλόζωοι τη μετέφεραν στην κτηνίατρο Ιωάννα Ντόντου, η οποία έκανε νεκροτομή, ενώ εστάλη δείγμα για τοξικολογική εξέταση και ενημερώθηκε η Αστυνομία.

Η Πάολα Γκάλιου είπε ότι έριξαν φόλα και σε άλλο αδέσποτο σκυλί προχθές το βράδυ στο Κεφαλόβρυσο. Κτηνίατρος προσπάθησε να σώσει το ζώο, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε.

«Τα δύο περιστατικά και ειδικά η απώλεια της Λούσι έχουν προκαλέσει απερίγραπτη λύπη στο Βελεστίνο. Ηταν το πιο ήρεμο σκυλί στον κόσμο. Κανένας δεν μπορεί να το πιστέψει», συμπληρώνει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου