ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Στόχος η ανάδειξη των νερόμυλων στο Βελεστίνο

στόχος-η-ανάδειξη-των-νερόμυλων-στο-βε-789779

Σε πλήρη εξέλιξη το έργο ανάδειξης των νερόμυλων του Βελεστίνου. Οπως είναι γνωστό δημοτική αρχή Ρήγα Φεραίου σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας στο πλαίσιο προστασίας του περιβάλλοντος και διατήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου, έχει ξεκινήσει τα έργα για τον καθαρισμό και στην ανάδειξη οικοπεδικής έκτασης εμβαδού 2500 τετραγωνικών μέτρων, η οποία βρίσκεται εντός του εγκεκριμένου Ρυμοτομικού σχεδίου της πόλης του Βελεστίνου στη θέση Ταμπάχανα.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη έκταση εδώ και δεκαετίες ήταν υποβαθμισμένη. Στόχος των παρεμβάσεων που είναι σε εξέλιξη είναι η ανάπλαση και ο καθαρισμός της περιοχής, και συγχρόνως η ανάδειξη των παλαιών υδραυλάκων οι οποίοι μέσω της Υπέρειας Κρήνης, εκτός του ότι άρδευαν μια έκταση χιλιάδων στρεμμάτων, αποτέλεσαν και το μέσο για την ανάπτυξη δεκάδων βιοτεχνιών, όπως νερόμυλοι, μαντάνια και ντριστέλες, οι οποίες συνέβαλλαν σημαντικά στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

Με την ολοκλήρωση του έργου και την πλήρη ανάδειξη των νερόμυλων για να μπορούν στη συνέχεια να αποτελέσουν πόλο επίσκεψης των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου