Στόχος η ανάδειξη των νερόμυλων στο Βελεστίνο

Τελευταία ενημέρωση: 2021-01-04, 14:02:12
Στόχος η ανάδειξη των νερόμυλων στο Βελεστίνο

 

Σε πλήρη εξέλιξη το έργο ανάδειξης των νερόμυλων του Βελεστίνου. Οπως είναι γνωστό δημοτική αρχή Ρήγα Φεραίου σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας στο πλαίσιο προστασίας του περιβάλλοντος και διατήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου, έχει ξεκινήσει τα έργα για τον καθαρισμό και στην ανάδειξη οικοπεδικής έκτασης εμβαδού 2500 τετραγωνικών μέτρων, η οποία βρίσκεται εντός του εγκεκριμένου Ρυμοτομικού σχεδίου της πόλης του Βελεστίνου στη θέση Ταμπάχανα.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη έκταση εδώ και δεκαετίες ήταν υποβαθμισμένη. Στόχος των παρεμβάσεων που είναι σε εξέλιξη είναι η ανάπλαση και ο καθαρισμός της περιοχής, και συγχρόνως η ανάδειξη των παλαιών υδραυλάκων οι οποίοι μέσω της Υπέρειας Κρήνης, εκτός του ότι άρδευαν μια έκταση χιλιάδων στρεμμάτων, αποτέλεσαν και το μέσο για την ανάπτυξη δεκάδων βιοτεχνιών, όπως νερόμυλοι, μαντάνια και ντριστέλες, οι οποίες συνέβαλλαν σημαντικά στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

Με την ολοκλήρωση του έργου και την πλήρη ανάδειξη των νερόμυλων για να μπορούν στη συνέχεια να αποτελέσουν πόλο επίσκεψης των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
2
=