ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Εργα αναβάθμισης της ποιότητας ζωής στον Δήμο Ρ. Φεραίου

εργα-αναβάθμισης-της-ποιότητας-ζωής-σ-794026

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε το τεχνικό πρόγραμμα για το 2021, ύψους 15 εκατ. ευρώ

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου Ρήγα Φεραίου για το έτος 2021. Η εισήγηση της δημοτικής αρχής, έργα, νέα και συνεχιζόμενα, καθώς επίσης μελέτες που στόχο θα έχουν την αναβάθμιση της καθημερινότητας και της ζωής των πολιτών, δεν ψηφίστηκε από τη μείζονα και την ελάσσονα μειοψηφία. Το τεχνικό πρόγραμμα περιλαμβάνει συνεχιζόμενα έργα ύψους 9.782.862,02 ευρώ, νέα έργα προϋπολογισμού 3.440.710,00 ευρώ. Τα χρηματοδοτικά εργαλεία για την άντληση κονδυλίων που θα αξιοποιήσει ο δήμος για την υλοποίηση του τεχνικού προγράμματος, είναι το ΕΣΠΑ, το νέο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», το «Leader», καθώς και ίδιοι δημοτικοί πόροι.

Στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος Δημήτρης Νασίκας υπογράμμισε πως στο τεχνικό πρόγραμμα έχουν περιληφθεί έργα που αποτυπώνουν το όραμα και τους στρατηγικούς στόχους της δημοτικής αρχής προκειμένου «να υπάρξει μία ισόρροπη ανάπτυξη σ’ όλα τα δημοτικά διαμερίσματα με καλύτερη καθημερινότητα και ποιότητα ζωής για τους κατοίκους και τους επισκέπτες, με σύγχρονο και λειτουργικό σχεδιασμό του χώρου και των δραστηριοτήτων τους. Πρόσθεσε επίσης πως συντάχθηκε με γνώμονα αφενός μεν τις διαπιστωθείσες από τις υπηρεσίες του Δήμου ανάγκες των πολιτών αφετέρου δε και με το όραμα της διοίκησης για την υλοποίηση τεχνικών έργων που θα συμβάλουν αισθητά στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Πιο συγκεκριμένα, η πρόταση επικεντρώνεται σε έργα αντιπλημμυρικής προστασίας , αποχέτευσης ακαθάρτων, έργα διανοίξεων οδικών τμημάτων και συντήρησης του υφιστάμενου οδικού δικτύου, έργα διαμόρφωσης πεζοδρομίων, βελτίωσης κοινοχρήστων χώρων και της αγροτικής οδοποιίας καθώς και έργα που αφορούν στην συντήρηση – βελτίωση των κτιριακών υποδομών κτιρίων του δήμου. Επίσης από το πρόγραμμα των έργων δεν λείπουν έργα αθλητικών και πολιτιστικών υποδομών, στοχεύοντας στην πολύπλευρη και ολοκληρωμένη ανάπτυξη των νέων, αλλά και στη σωματική υγεία, την πνευματική και ψυχική καλλιέργεια και την κοινωνική επαφή των πολιτών κάθε ηλικίας.

Τις επιφυλάξεις τους εξέφρασαν εκ μέρους της μείζονος αντιπολίτευσης ο Χαρ. Πάσχος και από τη Λαϊκή Συσπείρωση ο Απόστολος Παπαϊωάννου, οι οποίοι επικέντρωσαν την κριτική τους τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι περιλαμβάνει «μαξιμαλιστικές διεκδικήσεις» και πως δεν ήταν προϊόν διαβούλευσης με όλους τους παραγωγικούς φορείς της περιοχής. Και οι δύο παρατάξεις της αντιπολίτευσης καταψήφισαν το τεχνικό πρόγραμμα.

Το πλαίσιο των έργων

Στα έργα που σχεδιάζει ο δήμος περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων η ενεργειακή αναβάθμιση του Πνευματικού Κέντρου Βελεστίνου, αναπλάσεις πλατειών, η κατασκευή κόμβου στο ύψος της περιοχής «Κεφαλόβρυσο», η ενεργειακή αναβάθμιση του Γυμνασίου και του Λυκείου Καναλίων, η ανακατασκευή του Πολιτιστικού Κέντρου στον Αγιο Γεώργιο, η δημιουργία νέου χώρου Πολιτισμού στο Μικρό Περιβολάκι, η ανάπλαση της πλατείας Ριζομύλου, το σχέδιο πόλης οικισμών του δήμου κ.α.

Στα συνεχιζόμενα έργα αντίστοιχα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων έργα της ΔΕΥΑΡΦ όπως το δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων στο δημοτικό διαμέρισμα Αγίου Γεωργίου, η ολοκλήρωση της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης στο Κεραμίδι, η ολοκλήρωση του συστήματος τηλεμετρίας και η αυτοματοποίηση του δικτύου ύδρευσης κ .α.

Τέλος στο τεχνικό πρόγραμμα έχει προβλεφθεί η χρηματοδότηση μίας σειράς μελετών για παρεμβάσεις και έργα που θα χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου