ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Μέτρα προστασίας των εργαζομένων στον Δήμο Ρ. Φεραίου ζητά η ΔΑΣ ΟΤΑ

μέτρα-προστασίας-των-εργαζομένων-στο-802047

Την λήψη μέτρων προστασίας των εργαζομένων στον Δήμο Ρ. Φεραίου ζητά η παράταξης της ΔΑΣ ΟΤΑ του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Μαγνησίας.

Σε ανακοίνωση της παράταξης αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

«Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, μετά και από τα απανωτά κρούσματα κορονοιού σε εργαζομένους σε Υπηρεσίες του, έρχεται να προστεθεί στη μακριά σειρά των Δήμων της Μαγνησίας όπου οι Δημοτικές Αρχές, σε συνθήκες που η πανδημία θερίζει καθημερινά ζωές, δεν παίρνουν τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας της Υγείας & Ασφάλειας των πάνω από 100 εργαζομένων στις υπηρεσίες του. Κραυγαλέο παράδειγμα η κατάσταση στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ρήγα Φεραίου όπου, λόγω έλλειψης αμαξοστασίου, οι 67 εργαζόμενοι μαζεύονται στο δρόμο για να ξεκινήσουν την εργασία τους, δίχως τουαλέτες, νερό και σαπούνι. Φαίνεται ότι η Δημοτική Αρχή υιοθετεί την άποψη του Υπουργού καταστολής της κυβέρνησης Χρυσοχοϊδη ότι «ο κορονοϊός δεν κολλάει στο δρόμο». Τόσο πρωτοποριακά μέτρα προστασίας!

Απαιτούμε έστω και στο «και πέντε»:

  • Την κατασκευή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος του αμαξοστασίου του Δήμου Ρήγα Φεραίου , έργο που θα είναι προς όφελος εργαζομένων και δημοτών.
  • Την άμεση λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας για τους εργαζόμενους του Δήμου Ρήγα Φεραίου. Ειδικά για τους εργαζόμενους στην Καθαριότητα την εξεύρεση προσωρινής στέγασης με όλες τις απαραίτητες υποδομές (τουαλέτες σε επαρκή αριθμό, σύμφωνα με τις προβλέψεις της νομοθεσίας, τρεχούμενο νερό, σαπούνια και απολυμαντικά).
  • Την παροχή των αναγκαίων για την κάθε συγκεκριμένη εργασία Μέσων Ατομικής Προστασίας, σε επαρκή ποσότητα και με τη συχνή αντικατάσταση τους.
  • Την πραγματοποίηση συχνών τεστ κορονοιού στους εργαζόμενους του Δήμου, με χρέωση του Δημοτικού προϋπολογισμού.
  • Την ενεργοποίηση των κρατικών υπηρεσιών (Επιθεώρηση Εργασίας) για την πραγματοποίηση ελέγχων για την εφαρμογή από την υπεύθυνη, απέναντι στο νόμο, εργοδοσία (τη Δημοτική Αρχή), των μέτρων προστασίας της Υγείας & Ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους του Δήμου Ρήγα Φεραίου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου