ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Οικονομικές ελαφρύνσεις λόγω πανδημίας

οικονομικές-ελαφρύνσεις-λόγω-πανδημ-803377

Μέτρα για τη στήριξη επιχειρήσεων και δημοτών στη «φαρέτρα» του Δήμου

Ανοιχτός για τη λήψη επιπλέον μέτρων για τη στήριξη επιχειρήσεων και δημοτών που έχουν πληγεί εξαιτίας των επιπτώσεων της πανδημίας είναι ο δήμος Ρήγα Φεραίου.

Στο πρώτο κύμα της πανδημίας το δημοτικό συμβούλιο είχε λάβει συγκεκριμένες αποφάσεις για τη λήψη μέτρων ελάφρυνσης, προκειμένου να ανακουφίσει τους επαγγελματίες κυρίως από συγκεκριμένες οικονομικές υποχρεώσεις απέναντι στον δήμο.

«Λόγω της δύσκολης συγκυρίας που διανύουμε έχουμε την πρόθεση να εξετάσουμε και νέα δέσμη μέτρων οικονομικής ανακούφισης για τις επιχειρήσεις του δήμου μας που διέκοψαν ή περιόρισαν την επαγγελματική τους δραστηριότητα αλλά και για τους δημότες μισθωτούς που βρίσκονται σε οικονομική δυσχέρεια, μέχρι να ξεπεράσουμε όλοι μαζί την κρίση που έχει προκαλέσει η πανδημία», σημείωσε όταν ρωτήθηκε από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο δήμαρχος Δημ. Νασίκας.

Το ζήτημα άλλωστε έχει τεθεί και από τον Σύλλογο Επαγγελματιών Δήμου Ρήγα Φεραίου, που 115 επαγγελματίες με ισάριθμες επιχειρήσεις, οι οποίες στη συντριπτική τους πλειονότητα είναι επιχειρήσεις στον κλάδο της εστίασης και της παροχής υπηρεσιών.

Σημειώνεται πως στο πλαίσιο των αποφάσεων που είχαν ληφθεί στο πρώτο κύμα είχε ανάψει πράσινο φως για την απαλλαγή των επιχειρήσεων από την υποχρέωση καταβολής δημοτικών τελών και φόρων, τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για το διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί και ανέστειλαν τις δραστηριότητες τους.

Υπήρξε επίσης απαλλαγή καταβολής των τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων για τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις για το διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί και ανέστειλαν τις δραστηριότητες τους, καθώς και απαλλαγή από την καταβολή του τέλους ακαθαρίστων των καταστημάτων (0,5%) για τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις για το διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί και ανέστειλαν τις δραστηριότητες τους.

Ακόμη το ίδιο είχε ισχύσει για τα μισθώματα στον δήμο από επιχειρήσεις που έχουν νοικιάσει δημοτικά ακίνητα και απαλλάχτηκαν από την υποχρέωση καταβολής του 40% του συνολικού μισθώματος και από τα τέλη διαμονής παρεπιδημούντων (5%).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου