ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Kαμία αύξηση στα δημοτικά τέλη για το 2021

kαμία-αύξηση-στα-δημοτικά-τέλη-για-το-2021-812039

Την απόφαση θα «κλειδώσει» άμεσα το δημοτικό συμβούλιο Ρήγα Φεραίου

Καμία αύξηση στα ανταποδοτικά τέλη για το 2021 θα είναι η πρόταση της δημοτικής αρχής στο δημοτικό συμβούλιο, σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ. Η δημοτική αρχή δεν προτίθεται σε συνθήκες κορονοϊού να επιβαρύνει τους δημότες με αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη φωτισμού και καθαριότητας , αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που έχει προκαλέσει η πανδημία στον οικογενειακό προγραμματισμό των νοικοκυριών όλων των δημοτικών διαμερισμάτων στα διοικητικά όρια του δήμου.

«Παρά το «ψαλίδι» που έχουν υποστεί οι πόροι των δήμων, δεν έχουμε καμία πρόθεση να επιβαρύνουμε τους δημότες, πολλώ δε μάλλον σε μία περίοδο που η υγειονομική κρίση έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα επιβίωσης σε πολλές οικογένειες», επισήμανε πριν από λίγες μέρες σε συνεργάτες του ο δήμαρχος Δημ. Νασίκας, δίνοντας το στίγμα των προθέσεων της δημοτικής αρχής.

Όπως υπογράμμισε επίσης «στην απόφαση βάρυνε η βούληση της δημοτικής αρχής για κοινωνική ευαισθησία, λαμβάνοντας υπόψη τη σύνθεση του πληθυσμού μας (κάτοικοι με χαμηλά εισοδήματα, άνεργοι κτλ.), την οικονομική κρίση και την κρίση στην αγορά, την αυξημένη ανεργία, το κόστος ζωής, και τη μείωση του εισοδήματος όλων των πολιτών.

Να σημειωθεί πως το θέμα των τελών για το 2021 , καθώς επίσης ο νέος προϋπολογισμός και το τεχνικό πρόγραμμα, θα συζητηθούν πρώτα στην Οικονομική Επιτροπή του δήμου, όπως ορίζει η διαδικασία και σε δεύτερο χρόνο θα τεθούν προς συζήτηση και έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο, προκειμένου να τοποθετηθούν και οι υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις και να καταθέσουν τις προτάσεις τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου