ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Δήμος Ρ. Φεραίου: Εγκαιρη παρέμβαση για ηλικιωμένη

δήμος-ρ-φεραίου-εγκαιρη-παρέμβαση-για-815729

Ενα περιστατικό που δείχνει πόσο σημαντική μπορεί να αποδειχθεί η καθημερινή επαφή της δομής Βοήθεια στο Σπίτι στον δήμο Ρήγα Φεραίου με ηλικιωμένους συνανθρώπους και άτομα που χρήζουν ανάγκης έγινε γνωστό χθες.

Οπως διηγείται η Συντονίστρια Κοινωνικής Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας, Αντωνία Χασιώτη, τις προηγούμενες μέρες, σε χωριό του εν λόγω Δήμου, οι υπεύθυνοι της Δομής μετέβησαν όπως κάθε μέρα να αφήσουνε φαγητό στο σπίτι ηλικιωμένης. Ομως, καθώς δεν εντόπισαν κίνηση στο σπίτι ή καπνό όπως συνήθως από την καμινάδα, άρχισαν να ανησυχούν ότι κάτι δεν πάει καλά.

«Αμέσως, οι εργαζόμενοι επικοινώνησαν με τους γείτονες και τους τοπικούς φορείς για να ρωτήσουν αν είδαν την γυναίκα. Στη συνέχεια, κινητοποιήθηκε η Αστυνομία η οποία άνοιξε την πόρτα και βρήκε την ηλικιωμένη κυρία αναίσθητη. Κλήθηκε ασθενοφόρο και την παρέλαβε για να τη μεταφέρει για νοσηλεία στο Νοσοκομείο Βόλου”, μας λέει η κ. Χασιώτη και συμπληρώνει:

“Η δομή Βοήθεια στο Σπίτι είναι εδώ καθημερινά και για τους μοναχικούς συνδημότες μας. Προσπαθούμε να μην μένει κανένας μόνος και χωρίς τα απαραίτητα αγαθά. Οποιος θέλει μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας και να μας ζητήσει να είμαστε κοντά του στο τηλέφωνο: 2425023794”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου