ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Συστάσεις από τον Δήμο για Κάρλα

συστάσεις-από-τον-δήμο-για-κάρλα-816645

Με αφορμή τις καταγγελίες κατοίκων της παρακάρλιας περιοχής για παράνομη κυνηγετική δραστηριότητα του υγροτόπου της Κάρλας, ο Δήμος Ρήγα Φεραίου απευθύνει σύσταση προς τους πολίτες ότι απαγορεύεται το κυνήγι κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου, πολλώ δε μάλλον κατά τη διάρκεια του lockdown και επισημαίνει τα εξής:

Α. Ο ταμιευτήρας της Κάρλας αποτελεί Καταφύγιο Άγριας Ζωής (ΦΕΚ 459/Δ/6.9.2010) και κάθε κυνηγετική δραστηριότητα, τόσο εντός του όσο και σε ζώνη 300 μέτρων περιμετρικά, απαγορεύεται αυστηρά καθόλη τη διάρκεια του έτους.

Β. Στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού της εξάπλωσης του covid-19 (lockdown) από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020 και μέχρι νεωτέρας, κάθε μετακίνηση για άσκηση θήρας ή ερασιτεχνικής αλιείας απαγορεύεται.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι το προσωπικό φύλαξης – επόπτευσης του Φορέα Διαχείρισης Κάρλας – Μαυροβουνίου – Κεφαλόβρυσου Βελεστίνου – Δέλτα Πηνειού σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές (Θηροφυλακή, Αστυνομία) διενεργεί καθόλη τη διάρκεια του έτους ελέγχους για τον περιορισμό της λαθροθηρίας και της λαθραλιείας στην προστατευόμενη περιοχή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου