ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Συσσίτιο στις ευπαθείς ομάδες

συσσίτιο-στις-ευπαθείς-ομάδες-816649

Διευρύνεται το δίκτυο στήριξης ευάλωτων πολιτών λόγω της πανδημίας

Στην επιπλέον διάθεση του συσσιτίου στον Δήμο Ρήγα Φεραίου για τους απόρους προχώρησαν οι κοινωνικές δομές και το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι από την περασμένη εβδομάδα προσπαθώντας να αποτρέψουν τις ευπαθείς ομάδες από περιττές κινήσεις λόγω της πανδημίας.

Για το διάστημα που πρέπει να παραμείνουν στο σπίτι, οι άποροι και ηλικιωμένοι χωρίς οικογενειακό περιβάλλον θα χρήζουν φροντίδας από τις κοινωνικές δομές του δήμου καθώς σε πολλά δημοτικά διαμερίσματα η πλειονότητα των δημοτών είναι μεγάλης ηλικίας που μπορούν να βγούνε εκτός σπιτιού, όπως ανέφερε η συντονίστρια κοινωνικής προστασίας και προαγωγής της δημόσιας υγείας του Δήμου Ρήγα Φεραίου, Αντωνία Χασιώτη. «Σε αυτούς τους ανθρώπους και γενικά στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες προσφέρουμε φαγητό και κάθε βοήθεια εφόσον δεν μπορούν οι ίδιοι να εξυπηρετηθούν από τους δικούς τους. Η σίτιση γίνεται με κατ’ οίκον παράδοση εκτός σπιτιού από τους εργαζόμενους του βοήθεια στο σπίτι του Δήμου και η προετοιμασία του φαγητού από τους μάγειρες του παιδικού σταθμού», εξηγεί η ίδια.

Υπογραμμίζεται πως το συσσίτιο προϋπήρχε αλλά απευθυνόταν μόνο σε απόρους.
Υπάρχει επίσης πάντα στη διάθεση των δημοτών τηλεφωνική γραμμή (2425023794), στην οποία μπορούν να καλούν όλοι όσοι ανήκουν όχι μόνο στην κατηγορία των απόρων αλλά και των ευπαθών ομάδων (δηλαδή ηλικιωμένοι, άτομα με αναπηρία κτλ), έχοντας τη δυνατότητα να ζητήσουν συνδρομή για την αγορά ειδών πρώτης ανάγκης και την συνταγογράφηση και αγορά και παράδοση φαρμάκων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου