ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Μπήκαν οι μπουλντόζες για την αποχέτευση

μπήκαν-οι-μπουλντόζες-για-την-αποχέτε-816656

Αρχισε το έργο κατασκευής δικτύου σε Αγιο Γεώργιο και Αερινό

Μπήκαν οι μπουλντόζες για το έργο κατασκευής του δικτύου αποχέτευσης στα δημοτικά διαμερίσματα Αγίου Γεωργίου και Αερινού, συνολικού προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ.

Το συγκεκριμένο έργο αφορά στη “Βελτίωση των βασικών Περιβαλλοντικών Υποδομών και ιδίως αυτών της επεξεργασίας λυμάτων”. Η μελέτη αφορά μόνο στα εσωτερικά δίκτυα αποχέτευσης ακαθάρτων για τους οικισμούς Αγ. Γεώργιο και Αερινό, καθώς και στους εξωτερικούς αγωγούς μεταφοράς και αντλιοστάσια ακαθάρτων μεταξύ των οικισμών με τελική κατάληξη προς το τελικό αντλιοστάσιο της Β’ ΒΙΠΕ.

Σύμφωνα με τα όσα επισημαίνονται στην τεχνική έκθεση κατασκευής του έργου, τα δίκτυα συλλογής ακαθάρτων του Αγ. Γεωργίου και Αερινού είναι δίκτυα βαρύτητας και θα αποχετευθεί σε αυτά το σύνολο των οικισμών που ανέρχεται για τον Αγ. Γεώργιο σε περίπου 356 στρ. και για τον οικισμό του Αερινού σε 211 στρ. στα οποία έχει θεωρηθεί ενιαία πυκνότητα δόμησης

Το δίκτυο ακαθάρτων του Αγ. Γεωργίου αποτελείται από ένα κεντρικό συλλεκτήρα (Σ4) και έναν αριθμό από πρωτεύοντες και δευτερεύοντες αγωγούς βαρύτητας οι οποίοι αποχετεύουν τον οικισμό και συμβάλλουν στον συλλεκτήρα. Αντίστοιχα το δίκτυο ακαθάρτων του Αερινού αποτελείται από δύο κεντρικούς συλλεκτήρες τους αγωγούς 1 και 2 και έναν αριθμό από δευτερεύοντες αγωγούς βαρύτητας οι οποίοι αποχετεύουν τον οικισμό και συμβάλλουν στους συλλεκτήρες.

Επισημαίνεται πωςέχει ήδη ολοκληρωθεί το εσωτερικό δίκτυο των οικισμών, καθώς και ο κεντρικός αγωγός μεταφοράς των λυμάτων μαζί με τα απαιτούμενα αντλιοστάσια οδηγώντας προς το τελικό αντλιοστάσιο της Β’ ΒΙΠΕ, προκειμένου να οδηγηθούν στις ΕΕΛ του Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου