ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Διώξεις για το «κορονογλέντι» στο Βελεστίνο: Τι ισχυρίστηκαν οι συλληφθέντες

διώξεις-για-το-κορονογλέντι-στο-βελ-817427

Ενώπιον του Εισαγγελέα Βόλου οδηγήθηκαν σήμερα οι εννέα συλληφθέντες οκτώ ενήλικες και ένας ανήλικος 16 χρόνων, οι οποίοι προχθές το βράδυ διοργάνωσαν γλέντι μετά μουσικής σε παλιό κυνηγετικό καταφύγιο σε αγροτική περιοχή του δήμου Ρήγα Φεραίου.

Οι συμμετέχοντες στο γλέντι ανέβασαν φωτογραφίες και video στα social media, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει χαμός, αφού όπως είναι γνωστό εν μέσω γενικού lockdown στη χώρα απαγορεύεται.

Ακολούθησαν συλλήψεις για παράβαση των μέτρων πρόληψης ασθένειας. Η Αστυνομία επέβαλε και πρόστιμα. Ο διοργανωτής του γλεντιού έφαγε «καμπάνα» 3.000 ευρώ, ενώ 300 ευρώ πρόστιμο επιβλήθηκε σε καθέναν από τους υπόλοιπους που συμμετείχαν στο «κορονογλέντι».

Οι εννέα συλληφθέντες κρατήθηκαν χθες τη νύχτα στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας.

Σήμερα οδηγήθηκαν στο Εισαγγελέα. Οι κατηγορούμενοι στις απολογίες τους ισχυρίστηκαν ότι είναι κτηνοτρόφου και ότι ούτως ή άλλως βρίσκονται στα μαντριά. Ο ένας ανέλαβε την ευθύνη της διοργάνωσης της συνάθροισης και, όπως είπαν, μετά τη δουλειά τους θέλησαν να φάνε και έτσι βρέθηκαν όλοι μαζί στο παλιό καταφύγιο. Από απερισκεψία, όπως ισχυρίστηκαν οι κατηγορούμενοι, έπαιξαν μουσική για να γλεντήσουν λίγο στη διάρκεια του φαγητού.

Ο Εισαγγελέας, εναντίον των εννέα συλληφθέντων άσκησε ποινική δίωξη για παραβίαση των μέτρων για πρόληψη ασθενειών, με ενδεχόμενο δόλο από τον οποίο θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνο μετάδοσης ασθενειών σε αόριστο αριθμό προσώπων και συγκεκριμένα του άρθρου 285 ΠΚ το οποίο αναφέρεται στην αναστολή συναθροίσεων ή κοινών εκδηλώσεων. Σύμφωνα με αυτό τιμωρείται όποιος διοργανώνει ή φιλοξενεί ανεξάρτητα του χώρου. Επίσης τιμωρείται και όποιος συμμετέχει.

Όπως προβλέπεται από την νομοθεσία, τόσο ο διοργανωτής όσο και οι συμμετέχοντες τιμωρούνται με φυλάκιση και χρηματική ποινή. Η ποινή φυλάκισης που μπορεί να επιβληθεί από το Δικαστήριο είναι από 10 μέρες μέχρι 5 έτη.

Επίσης ασκήθηκε δίωξη εναντίον τους για παραβίαση του περιορισμού κυκλοφορίας των πολιτών, η οποία τιμωρείται με φυλάκιση έως 2 ετών εάν από την παραβίαση κυκλοφορίας πολιτών προέκυψε κίνδυνος διάδοσης με τη συνάθροιση. Να σημειωθεί ότι το αδίκημα αυτό δεν είναι το ίδιο με τις παραβάσεις μετακίνησης, που τιμωρούνται μόνο με διοικητικό πρόστιμο, επειδή στην προκείμενη περίπτωση υπήρξε συνάθροιση.

Οι εννέα κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι και παραπέμφθηκαν για να δικαστούν σε ρητή δικάσιμο που έχει οριστεί για τον Απρίλιο. Ο ανήλικος, ηλικίας 16 ετών, θα δικαστεί από το Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων, ενώ οι υπόλοιποι οκτώ από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου