Χωροθετήθηκε το Επαγγελματικό Λύκειο Βελεστίνου

Τελευταία ενημέρωση: 2012-02-04, 15:34:17
Χωροθετήθηκε το Επαγγελματικό Λύκειο Βελεστίνου

Σε οικόπεδο του Δήμου πλησίον του συγκροτήματος Γυμνασίου-Λυκείου

Προχωρούν οι διαδικασίες για την ανέγερση του νέου κτιρίου που θα στεγάζεται το Επαγγελματικό Λύκειο Βελεστίνου, καθώς στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρήγα Φεραίου αποφασίστηκε η έγκριση της χωροθέτησης της σχολικής μονάδας.

Σύμφωνα με το τοπογραφικό διάγραμμα το ΕΠΑΛ Βελεστίνου θα ανεγερθεί σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου το οποίο βρίσκεται στο σχολικό συγκρότημα του Γυμνασίου και του Λυκείου της περιοχής.

Από τη Δημοτική Αρχή Ρήγα Φεραίου έχουν ξεκινήσει εδώ και ένα χρόνο περίπου προσπάθειες, προκειμένου να κατασκευαστεί ένας νέος χώρος για το ΕΠΑΛ Βελεστίνου που θα ανταποκρίνεται ακόμη πιο ουσιαστικά στις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών.

Ήδη έχει ετοιμαστεί η σχετική μελέτη, ενώ ο Δήμος θα διεκδικήσει την έγκριση του κτιριολογικού προγράμματος από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων, ώστε στη συνέχεια να προχωρήσει στην κατάθεση πρότασης για χρηματοδότηση μέσω του ΕΣΠΑ.

Η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου υπογράμμισε για το θέμα πως «Από την πρώτη στιγμή ενδιαφερθήκαμε και κινηθήκαμε στην κατεύθυνση της ανέγερσης ενός νέου διδακτηρίου για το ΕΠΑΛ Βελεστίνου το οποίο τόσα χρόνια προσφέρει σημαντική διέξοδο στους νέους της περιφέρειας που θέλουν να ασχοληθούν με τα τεχνικά επαγγέλματα. Το σημαντικό είναι πως στην περιοχή μας λειτουργούν και οι δύο τύποι Λυκείων, δηλαδή Γενικό και Επαγγελματικό, και καλύπτονται έτσι όλες οι ανάγκες».

Και πρόσθεσε πως «Από το δημοτικό συμβούλιο εγκρίθηκε η ανέγερση του σχολικού συγκροτήματος του ΕΠΑΛ σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου. Είμαστε έτοιμοι ως προς τη μελέτη και προωθούμε γρήγορα τις διαδικασίες, σε συνεργασία με τη διεύθυνση του σχολείου, το σύλλογο γονέων καθώς και την Περιφέρεια, για να πετύχουμε την ένταξη του έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ. Σε αυτό σκοπό είναι καθοριστική και η συνδρομή του διευθυντή του ΕΠΑΛ κ. Μαράτου».

Η κ. Λαΐτσου έδωσε το «παρών» στην ετήσια κοπή της βασιλόπιτας του σχολείου προχθές Παρασκευή. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης ο αντιδήμαρχος κ. Μπαρτζιάλης και ο πρόεδρος της Β/θμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Παναγιώτου.

Επίσης στο Δήμο Ρήγα Φεραίου απεστάλη και η εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας που αναφέρεται στις ιδρύσεις, προαγωγές, συγχωνεύσεις, καταργήσεις και υποβαθμίσεις σχολικών μονάδων.

Η Δήμαρχος υπογράμμισε πως «στο Δήμο δεν υπάρχουν περιθώρια για νέες συγχωνεύσεις σχολείων. Δεν θα δεχθούμε καμία αλλαγή και θα διαφυλάξουμε με κάθε τρόπο την λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων. Εξάλλου όλα τα σχολεία του Δήμου μας έχουν επαρκές μαθητικό δυναμικό με τάσεις μάλιστα αύξησής του».

Ακόμη εγκρίθηκε το ποσό των 50.000 ευρώ για το Δήμο στο πλαίσιο της τεχνικής υποστήριξης των έργων που υλοποιούνται από συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα.

Για τα οικονομικά

Η Δημοτική Αρχή μέσω του αντιδημάρχου οικονομικών κ. Μπατζιάκα εξέδωσε ανακοίνωση για τη διαταγή πληρωμής από τον εργολάβο που είχε αναλάβει το έργο του δημοτικού κοιμητηρίου Βελεστίνου τονίζοντας πως ο Δήμος είχε ήδη από τα τέλη του 2011 εκδώσει ένταλμα πληρωμής του συγκεκριμένου εργολάβου για έργο που είχε εκτελέσει, ο οποίος, επειδή δεν διέθετε φορολογική ενημερότητα, δεν μπόρεσε να εισπράξει τα χρήματα. Οι εργολάβοι, όπως είναι γνωστόν, για οφειλές των Δήμων ακολουθούν την οδό των εκδόσεων διαταγών πληρωμών και στο πλαίσιο αυτό η διαταγή πληρωμής στο Δήμο μας δεν αποτελεί εξαίρεση. Κάποιοι βέβαια από την αντιπολίτευση με ύφος ικανοποίησης νομίζουν ότι κάνουν πολιτική ανακοινώνοντας τις διαταγές πληρωμών των εργολάβων. Μήπως θέλουν να αναλάβουν και το ρόλο του δικαστικού επιμελητή για τους άλλους εργολάβους που επίσης διεκδικούν χρήματα; Λησμονούν όμως ότι πρόκειται για παλιές οφειλές της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής Φερών που είναι αρκετές και για τις οποίες όταν επίσης βρίσκονταν στη θέση της αντιπολίτευσης δεν έκαναν καμία αναφορά προσδοκώντας προφανώς κομματικά οφέλη. Τώρα όμως έρχεται η ώρα που ο Δήμος θα πρέπει να πληρώσει για αυτές τις οφειλές και η σημερινή Δημοτική Αρχή με τα περιορισμένα οικονομικά αποθεματικά που διαθέτει λόγω της κρίσης καταβάλλει σοβαρές προσπάθειες για την εξόφλησή τους χωρίς να επιβαρύνει το δημότη ούτε με ένα ευρώ δάνειο, όπως κάνουν οι άλλοι Δήμοι. Και είναι η σημερινή Δημοτική Αρχή που με την προσεκτική και νοικοκυρεμένη διαχείριση των οικονομικών του Δήμου όλο τον προηγούμενο χρόνο κατάφερε να έχει ισοσκελισμένο προϋπολογισμό και αποθεματικό για την εκτέλεση έργων μέσα στο 2012.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
4
=