ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Σε απόγνωση οι επαγγελματίες

σε-απόγνωση-οι-επαγγελματίες-820839

Κοινό το αίτημα για μέτρα στήριξης από την πολιτεία και ελάφρυνσης από τον Δήμο Ρήγα Φεραίου

Σε δεινή θέση βρίσκονται οι επαγγελματίες στον Δήμο Ρήγα Φεραίου, λόγω του δεύτερου lockdown που δυσχεραίνει δραματικά την οικονομική τους κατάσταση.

Κοινά τα προβλήματα, αντίστοιχα με εκείνα των επαγγελματιών σε όλη την Ελλάδα, με τον πρόεδρο του Συλλόγου Επαγγελματιών Δήμου Ρήγα Φεραίου, Γιώργο Καλαμπακιώτη, να επισημαίνει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «είναι ίδια η εικόνα παντού. Στο Στεφανοβίκειο, τον Ριζόμυλο, το Βελεστίνο, σε όλα τα διαμερίσματα του Δήμου Ρήγα Φεραίου. Αν δεν βοηθήσει το κράτος, θα έχουμε σοβαρά προβλήματα».

Ο σύλλογος αριθμεί 115 επαγγελματίες με ισάριθμες επιχειρήσεις, οι οποίες στη συντριπτική τους πλειονότητα είναι εστίασης. «Δουλεύουν μόνο τα delivery και όλα τα άλλα είναι κλειστά. Υπάρχει ανεργία που συνεχίζει από το προηγούμενο lockdown, η εστίαση δεν δούλεψε καλά το καλοκαίρι και όλοι σκεπτόμαστε πώς θα πληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας, μέχρι το τέλος του χρόνου» είπε.

Στις προθέσεις του προέδρου και των μελών του Συλλόγου η υποβολή αιτήματος για μέτρα ελάφρυνσης από τον Δήμο Ρήγα Φεραίου και στήριξης από την πολιτεία, αντίστοιχα, ενώ όπως υπογράμμισε ο κ. Καλαμπακιώτης «ο Δήμος Ρήγα Φεραίου είναι υποστηρικτικός στις δράσεις του συλλόγου και στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας που υπάρχει, θα αναζητήσουμε από κοινού λύσεις στα προβλήματά μας».

Πολλά τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο και τους εργαζόμενους, πολλά τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί από την προηγούμενη καραντίνα, με τον πρόεδρο να επισημαίνει ότι όλα λειτουργούν ως αλυσίδα και από κοινού πρέπει να βρεθούν λύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου