ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Πολύνεκρο στο Στεφανοβίκειο: Μικρότερη ποινή ζητά ο οδηγός της μοιραίας νταλίκας

πολύνεκρο-στο-στεφανοβίκειο-μικρότε-831099

Οι εφιαλτικές στιγμές του τραγικού δυστυχήματος, που στέρησε τη ζωή στις αδερφές Ιωάννα και Κατερίνα Κουτσιαρή και στον Φίλιππο Καπανιάρη, αναβιώνουν στην αίθουσα του δικαστηρίου

Στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Λάρισας αναβιώνει σήμερα Πέμπτη οι εφιαλτικές μνήμες του τραγικού δυστυχήματος, που συγκλόνισε τη χώρα το 2014, όταν έχασαν τη ζωή τους με φριχτό τρόπο τρία νεαρά παιδιά, οι αδερφές Ιωάννα και Κατερίνα Κουτσιαρή ηλικίας 18 και 21 ετών αντίστοιχα και ο οδηγός του αυτοκινήτου Φίλιππος Καπανιάρης, ηλικίας 20 ετών από το Στεφανοβίκειο και τον Ριζόμυλο αντίστοιχα.

Το δυστύχημα είχε σημειωθεί στις 23 Ιουλίου του 2014 στην παλιά εθνική οδό Βόλου – Λάρισας μεταξύ Ριζομύλου και Στεφανοβικείου, όταν τα τρία νεαρά παιδιά που επέβαιναν στο ίδιο αυτοκίνητο συγκρούστηκαν με νταλίκα που μπήκε στο ρεύμα τους.

Σήμερα εκδικάζεται η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο της Λάρισας. Πρωτοδίκως στις 14 Φεβρουαρίου του 2017 ο οδηγός της νταλίκας είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης επτά ετών για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή. Η ποινή που του επιβλήθηκε ήταν τέσσερα χρόνια για τον θάνατο κάθε παιδιού και κατά συγχώνευση μετατράπηκε σε επτά χρόνια, ενώ ο 25χρονος άσκησε έφεση, όπως είχε δικαίωμα.

Σημειώνεται πως στο πρώτο δικαστήριο ο οδηγός της μοιραίας νταλίκας δεν είχε παραστεί αυτοπροσώπως στο δικαστήριο, αλλά διά του συνηγόρου του, ενώ εκ μέρους των συγγενών των αδικοχαμένων παιδιών μέχρι τέλους υποστηρίχθηκε η άποψη ότι έπρεπε η κατηγορία σε βάρος του οδηγού να μετατραπεί σε κακουργηματικού χαρακτήρα, αίτημα το οποίο το δικαστήριο απέρριψε.

Στην διαδικασία αναμένεται να καταθέσουν μεταξύ άλλων και οι γονείς των αδικοχαμένων παιδιών.

Το τροχαίο δυστύχημα που συγκλόνισε τη χώρα

Το τροχαίο όπου έχασαν τη ζωή τους τρία νέα παιδιά σημειώθηκε τα ξημερώματα της 23ης Ιουλίου του 2014. Η Ιωάννα Κουτσιαρή 18 ετών, η αδερφή της Κατερίνα Κουτσιαρή 21 χρόνων και ο Φίλιππος Καπανιάρης 20 ετών, το μοναχοπαίδι οικογένειας από τον Ριζόμυλο, ανασύρθηκαν νεκροί μέσα από τις λαμαρίνες.

Την νταλίκα με το ρυμουλκό οδηγούσε 22χρονος μεταφέροντας εμπόρευμα από τη Νάουσα με προορισμό τον Πύργο. Από την άμορφη μάζα σιδηρικών του τεράστιου οχήματος ο νεαρός οδηγός ανασύρθηκε σοκαρισμένος και τραυματισμένος. Το ΙΧ οδηγούσε ο 20χρονος Φίλιππος, στο οποίο επέβαιναν οι δύο αδερφές. Το αυτοκίνητο κινούνταν από τον Ριζόμυλο με κατεύθυνση το Στεφανοβίκειο. Από τη μία στιγμή στην άλλη τρία νέα παιδιά χάθηκαν για πάντα και δύο οικογένειες έμειναν να θρηνούν τον χαμό τους, μην μπορώντας ακόμη μέχρι σήμερα να σηκώσουν το βάρος της τραγικής απώλειας.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου