ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Δωρεά από το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» στον Δήμο Ρ. Φεραίου

δωρεά-από-το-ίδρυμα-σταύρος-νιάρχος-832159

Με σημαντικές ποσότητες τροφίμων ενισχύθηκε το κοινωνικό παντοπωλείο

Με σημαντικές ποσότητες τροφίμων, δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», αρχίζει τη λειτουργία του το κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου Ρήγα Φεραίου

Η δωρεά διατέθηκε μέσω πίστωσης από την ελληνική ανώνυμη εμπορική και βιομηχανική εταιρεία ειδών διατροφής και οικιακής χρήσεως με διακριτικό τίτλο METRO, η οποία έδωσε στον δήμο για το κοινωνικό παντοπωλείο τα τρόφιμα, θα οποία διανεμηθούν στους δικαιούχους.

Το κοινωφελές ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» (Ι.Σ.Ν.) έχει εγκρίνει τη δωρεά στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος ενίσχυσης ευπαθών κοινωνικών ομάδων που έχουν πληγεί από τις οικονομικές συνέπειες του νέου COVID-19, προσφέροντας άμεση πρόσβαση σε βασικά επισιτιστικά αγαθά μέσω των κοινωνικών παντοπωλείων των δήμων της Ελλάδας, υπό τον συντονισμό της.

Σε ανακοίνωσή του ο δήμος απευθύνει δημόσιες ευχαριστίες για τη δωρεά.

Ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημήτρης Νασίκας απέστειλε ευχαριστήρια επιστολή προς το ίδρυμα ευχαριστώντας θερμά για τη προσφορά, καθώς και την Κ.Ε.Δ.Ε. για την πρωτοβουλία ενίσχυσης των κοινωνικών παντοπωλείων και για τον συντονισμό της δράσης. «Ανάλογες πρωτοβουλίες πρέπει να αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση και για άλλους φορείς. Η Αυτοδιοίκηση είναι εκείνη που έχει κρατήσει την κοινωνική συνοχή, προσφέροντας προστασία σε όλους όσοι βρίσκονται σε δυσμενή θέση με την παροχή πρωτογενών αναγκών ευπαθών, κοινωνικά και οικονομικά, ατόμων και οικογενειών, και με τη δωρεάν παροχή προϊόντων και ειδών πρώτης ανάγκης. Από την πλευρά μας θα φροντίσουμε, ώστε τα τρόφιμα να διατεθούν στους συμπολίτες μας που έχουν πραγματικά ανάγκη και σύμφωνα με τους όρους του κοινωνικού παντοπωλείου», σημειώνει ο κ. Νασίκας.

Στο ίδιο πλαίσιο και η συντονίστρια κοινωνικής προστασίας και προαγωγής δημόσιας υγείας του δήμου Ρήγα Φεραίου Αντωνία Χασιώτη υπογράμμισε ότι «οι πρωτόγνωρες συνθήκες που προκλήθηκαν από την υγειονομική και οικονομική κρίση μάς οδήγησαν στη λειτουργία του δημοτικού κοινωνικού παντοπωλείου συμβάλλοντας στην καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, την ευαισθητοποίηση ατόμων και ομάδων πληθυσμού, καθώς και επιχειρήσεων με στόχο τη συμμετοχή τους σε προγράμματα στήριξης των οικονομικά αδυνάμων κατοίκων».

Οι ενδιαφερόμενοι για τυχόν διευκρινίσεις μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά στο 2425023794. Η υποβολή αιτήσεων γίνεται κάθε Τετάρτη από τις 9 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι στην έδρα του κοινωνικού παντοπωλείου, Ηρώων Πολυτεχνείου 4, έναντι της πλατείας Ρολογιού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου