«Βαδίζοντας στα χνάρια των αρχαίων Φερών»

Τελευταία ενημέρωση: 2020-10-26, 19:02:53
«Βαδίζοντας στα χνάρια των αρχαίων Φερών»

Συνδυασμός άθλησης και μάθησης στην πεζοπορία του ΚΕΠ Υγείας

 

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 15η πεζοπορία που συνδιοργάνωσαν το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ρήγα Φεραίου, η Ομάδα Τουριστικής Προβολής του Δήμου Ρήγα Φεραίου και ο Σύλλογος Δρομέων Βόλου «Κένταυρος» το προηγούμενο Σάββατο.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συνδυάσουν την άθληση με τη μάθηση, περπατώντας και ανακαλύπτοντας, μέσα από την ξενάγηση του διπλωματούχου ξεναγού Γιώργου Σαββανάκη, τα απομεινάρια της ένδοξης πόλης των αρχαίων Φερών.

Η πεζοπορία ξεκίνησε από τη γραφική εκκλησία του Αγίου Μηνά και κατευθύνθηκε, από το όμορφο γραφικό καλντερίμι προς την ξακουστή Υπέρεια Κρήνη, το λεγόμενο Κεφαλόβρυσο εκεί που για αιώνες χτυπούσε η καρδιά των Φερών και του σύγχρονου Βελεστίνου. Οι συμμετέχοντες άκουσαν τον μύθο της Αλκηστης και του Αδμητου και πήραν πληροφορίες σχετικά με την Υπέρεια Κρήνη, το επιβλητικό αυτό κρηναίο οικοδόμημα, ερείπια του οποίου είναι σήμερα ορατά στον χώρο.

Επειτα συνέχισαν προς τον λόφο της Παναγίας, όπου είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα επιβλητικά τείχη της κλασικής εποχής και να μάθουν για την ιστορία και τους βασιλιάδες της αρχαίας πόλης. Περνώντας ύστερα από τη Μαγούλα Μπακάλη η επιστήμη της αρχαιολογίας συνδυάστηκε με την ιστορία.

 Η Μαγούλα Μπακάλη αποτελεί μία από τις σημαντικότερες προϊστορικές μαγούλες στο Βελεστίνο αλλά ταυτόχρονα αυτή και οι γύρω λοφίσκοι είναι και το μέρος όπου ο συνταγματάρχης Σμολένσκι έστησε τα πολυβολεία του στη μοναδική νικηφόρα μάχη του ελληνικού στρατού κατά τη διάρκεια του ελληνοτουρκικού πολέμου του 1897. Η πεζοπορία ολοκληρώθηκε στον ναό του Θαυλίου Διός, από τους ελάχιστους ανασκαμμένους ναούς της κλασικής εποχής στη Θεσσαλία, όπου λατρεύονταν ο Δίας και η τοπική θεότητα Εν(ν)οδία.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Δρομέων «Κένταυρος» Κώστας Κυριαζής επισήμανε πως «ήταν ιδιαίτερα όμορφος ο συνδυασμός της άθλησης με την γνώση της ιστορίας του τόπου μας. Οι διαδρομές αποκτούν ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον όταν ανακαλύπτουμε μύθους και σημαντικά ιστορικά γεγονότα άλλωστε αυτό είναι που κάνει και τη διαφορά σε αυτές τις πεζοπορικές διαδρομές, οι οποίες βρίσκουν όλο και περισσότερη ανταπόκριση από πεζοπόρους του Δήμου Ρήγα Φεραίου και του Βόλου» ανέφερε.

Ικανοποίηση εξέφρασε επίσης η συντονίστρια κοινωνικής προστασίας και προαγωγής της δημόσιας υγείας του Δήμου Ρήγα Φεραίου Αντωνία Χασιώτη ευχαριστώντας δημοσίως τον επικεφαλής της ομάδας τουριστικής προβολής Γιώργο Σαββανάκη, τον Λευτέρη Πασσιά πρόεδρο του Γυμναστικού Συλλόγου Βελεστίνου, τον Στέργιο Γκαρέλια γραμματέα του Γ.Σ. Βελεστίνου και όλους όσοι συμμετείχαν, μικρούς και μεγάλους.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
4
=