Φωτιές άναψε το νερό

Τελευταία ενημέρωση: 2012-02-01, 20:34:47
Φωτιές άναψε το νερό

Στον απόηχο του μεγάλου θορύβου για την ακαταλληλότητα των υδάτων στο Στεφανοβίκειο

Άνω - κάτω έγινε και πάλι η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρήγα Φεραίου για το θέμα του νερού του Στεφανοβικείου. Η επιστολή του Δημάρχου Κιλελέρ Ρίζου Κομήτσα με την οποία αποδοκιμάζεται ως «σκιώδης» η συμπεριφορά της Δημάρχου Ελένης Λαΐτσου και ζητείται να ανακληθούν εκφράσεις και εκτιμήσεις που θίγουν το Δήμο Κιλελέρ παρ΄ ολίγον να τινάξουν τη συνεδρίαση στον αέρα. Τα πνεύματα οξύνθηκαν περισσότερο όταν η κ. Λαΐτσου ζήτησε από το Σώμα να αποφασίσει την αντικατάσταση του κ. Χρ. Παπαρούνα από τη ΔΕΥΑΦ από τον κ. Μπ. Πάσχο.

Όλα ξεκίνησαν όταν στην έναρξη της συνεδρίασης ο πρόεδρος του Δ.Σ Δημ. Σαββανάκης ανέγνωσε επιστολή του Δημάρχου Κιλελέρ Ρίζου Κομήτσα στην οποία αποδοκιμαζόταν η συμπεριφορά της Δημάρχου Ρήγα Φεραίου Ελένης Λαΐτσου με αφορμή το θέμα της υδροδότησης του Στεφανοβικείου.

Ο Δήμαρχος Κιλελέρ διαμαρτυρήθηκε για την απρεπή συμπεριφορά, όπως ο ίδιος την χαρακτήρισε στην επιστολή του, και τις υβριστικές εκφράσεις που εκστομίστηκαν από τη Δημοτική Αρχή κατά τη διάρκεια Δημοτικού Συμβουλίου καθώς επίσης σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές σχετικά με το θέμα υδροδότησης. Στα όσα ακούστηκαν μέσα στη συνεδρίαση δεν απάντησε η κ. Λαΐτσου, ωστόσο τα πνεύματα οξύνθηκαν λίγο αργότερα όταν τέθηκε το θέμα αντικατάστασης του κ. Χρ. Παπαρούνα που είχε παραιτηθεί προφορικά από το Δ.Σ της ΔΕΥΑΦ το καλοκαίρι, όταν ακόμη η επιχείρηση δεν είχε ξεκινήσει να λειτουργεί κανονικά. Η κ. Λαΐτσου πρότεινε ως αντικαταστάτη του ανεξαρτητοποιηθέντα συμβούλου τον πρώην Αντιδήμαρχο κ. Χαρ. Πάσχο. Ο κ. Παπαρούνας με αφορμή το συγκεκριμένο θέμα ζήτησε ενημέρωση για το θέμα του έργου της ανόρυξης και επέκρινε τη Δημοτική Αρχή για ολιγωρία και ανείπωτη προχειρότητα στο χειρισμό του. Αποκάλυψε μάλιστα ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας υπέδειξε και νέα έκταση για να γίνει το έργο, για την οποία όπως τόνισε η ΔΕΥΑΡΦ δεν έχει ενδιαφερθεί παρά τους περί αντιθέτου ισχυρισμούς προέδρου και αντιπροέδρου. Οι επισημάνσεις του κ. Παπαρούνα προκάλεσαν έντονο φραστικό επεισόδιο μεταξύ του ίδιου και της διοίκησης της ΔΕΥΑΡΦ, το οποίο ωστόσο δεν είχε συνέχεια.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι κατά της αντικατάστασης του κ. Παπαρούνα τάχθηκε και ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Μπ. Αραμπατζής.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο μετά από εισήγηση της Δημάρχου επίσης αντικαταστάθηκε ο επικεφαλής της Ελάσσονος Μειοψηφίας Νασίκας Δημήτρης από την επιτροπή για την παραλαβή έργων μέχρι 6 χιλιάδες ευρώ, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του κ. Νασίκα αλλά και άλλων συμβούλων της αντιπολίτευσης που κατηγόρησαν τη Δημοτική Αρχή ότι προχωρά στο «ξήλωμα όσων δεν είναι αρεστοί στην ίδια και θίγουν τα κακώς κείμενα», ενώ ο κ. Νασίκας επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι «έπεσαν πλέον οι μάσκες της διπροσωπίας», θυμίζοντας στην κ. Λαΐτσου ότι ως αντιπολίτευση επί δημαρχίας Κανάρη η ίδια απαιτούσε να συμμετέχει στη συγκεκριμένη επιτροπή.

Εξάλλου η παράταξη του κ. Νασίκα ζήτησε να αναβληθεί το θέμα που αφορούσε στην έγκριση υποβολής φακέλου για την χρηματοδότηση πράξης με τίτλο Δημοτική Βιβλιοθήκη - Εκθεσιακό Κέντρο Πολιτισμού καθώς υπάρχει -όπως τονίστηκε- σε εξέλιξη μελέτη από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή για το συγκεκριμένο έργο.

Άλλα θέματα

Στην ίδια συνεδρίαση ορίστηκε η τριμελής επιτροπή που θα αναλάβει τη διαδικασία της παραλαβής και διανομής τροφίμων για δεύτερη χρονιά από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σε δημότες της περιοχής. Επίσης αποφασίστηκε να καταθέσει ο Δήμος μελέτη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος για το θέμα των πράσινων στεγών, ενώ εγκρίθηκε η προγραμματική σύμβαση της ΔΕΥΑΡΦ με το Δήμο για την υλοποίηση των έργων αποχέτευσης, καθώς και οι προϋπολογισμοί τόσο για το Νομικό Πρόσωπο ύψους 561.000 ευρώ όσο και για την Κοινωφελή Επιχείρηση.

Τέλος ο Δήμος αποφάσισε την παραχώρηση τριών χώρων, προκειμένου να προωθηθούν οι δραστηριότητες των πολιτιστικών συλλόγων. Έτσι το δημοτικό κτήριο όπου στεγαζόταν παλιά το Παρθεναγωγείο παραχωρήθηκε στον Πολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο Κεραμιδίου, επίσης ένα γραφείο της τοπικής κοινότητας στο Μικρό Περιβολάκι παραχωρήθηκε στον Πολιτιστικό Σύλλογο της περιοχής, ενώ χορηγήθηκε άδεια χρήσης στον Αθλητικό Σύλλογο Βελεστίνου «Άδμητος» για το κλειστό γυμναστήριο του Γυμνασίου.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο εξάλλου αποφασίστηκε η ονομασία οδού «Κλώθος Εμμανουήλ» στην τοπική κοινότητα Αερινού. Ο Κλώθος Εμμανουήλ διετέλεσε για δύο τετραετίες κοινοτάρχης στο Αερινό, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της περιοχής.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
9
=