Σε ετοιμότητα το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου

Τελευταία ενημέρωση: 2020-10-25, 12:09:53
Σε ετοιμότητα το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου

Οδηγός ενημέρωσης των πολιτών για τη διαχείριση ενδεχόμενων κρουσμάτων κορονοϊού και εξυπηρέτηση χρονίως πασχόντων    

Την πιστοποίηση από το υπουργείο αναμένει το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου για τη διαχείριση ενδεχόμενων κρουσμάτων νέου κορονοϊού SARS-CoV-2 και την εξυπηρέτηση χρονίως πασχόντων. Η διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Φανή Σαρηγιάννη για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών που εξυπηρετούνται από το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου ετοίμασε ενημερωτικό «οδηγό» μέσω του οποίου δίνονται πολύτιμες πληροφορίες για τις υπηρεσίες που θα παρέχει η δομή πρωτοβάθμιας υγείας του ΕΣΥ στην πανδημία, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Οπως είναι γνωστό με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και την αποτροπή διασποράς του κορονοϊου SARS-CoV-2, η κυβέρνηση ενεργοποιεί σταδιακά 161 Κέντρα Υγείας σε όλη την Ελλάδα και 42 περιφερειακά ιατρεία ώστε να παρέχουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (ΠΦΥ) για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Με την ενεργοποίηση των Κ.Υ. επιτυγχάνεται η παροχή ιατρικών υπηρεσιών σε περιπατητικούς ασθενείς, η καθοδήγηση και η παρακολούθηση της υγείας των ασθενών παρακολούθηση και η αποφόρτιση/ελάφρυνση των νοσοκομείων.

Στόχος της εφαρμογής των μέτρων είναι η ελαχιστοποίηση της έκθεσης στον ιό και η προστασία του ιατρονοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, των ασθενών από πιθανή μετάδοση λοίμωξης από το προσωπικό, των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας από τον απουσιασμό του προσωπικού και τον περιορισμό της ανταπόκρισης του συστήματος υγείας στις αυξημένες ανάγκες.

Το πρώτο σημείο επαφής του ασθενή με συμπτώματα από το αναπνευστικό θα είναι οι ιατροί της ΠΦΥ (ιατροί ΤΟΜΥ, οικογενειακοί ιατροί, ιατροί Κ.Υ., ιδιώτες ιατροί, ιατροί ιδιωτικών πολυιατρείων).

Ο ασθενής θα πρέπει να απευθύνεται σε εκείνους μόνο τηλεφωνικά. ο ιατρός θα κατευθύνει τον ασθενή στο τηλέφωνο του Κέντρου Υγείας Βελεστίνου 2425350011 αν δεν πληροί τα κριτήρια παραπομπής, να αυτοαπομονωθεί στο σπίτι, παρέχοντας του οδηγίες και συστάσεις για παρακολούθηση., αν πληροί τα κριτήρια για περεταίρω αξιολόγηση, να μεταβεί σε Κ.Υ. του δικτύου (covid-19 Κ.Υ), αν πληροί τα κριτήρια για νοσηλεία, να μεταβεί σε νοσοκομείο αναφοράς, με δικό του μέσο ή μέσω ΕΚΑΒ ανά περίπτωση

Για τα χρόνια περιστατικά

Το Κέντρο Υγείας λειτουργεί με ραντεβού, για αυτό και παρακαλούνται οι ασθενείς να προσέρχονται στην ώρα του ραντεβού ώστε να μην υπάρχει μεγάλος χρόνος αναμονής έξω από το Κέντρο Υγείας στα ιατρεία θα προσέρχονται μόνο όσοι είναι για εξέταση (τηλ. επικοινωνίας 2425350046). 

Για τη συνταγογράφηση μπορούν να ζητούν τηλεφωνικά στο προγραμματισμένο ραντεβού να εξυπηρετηθούν χωρίς να προσέλθουν στο Κέντρο Υγείας.

Επίσης μπορούν να ζητήσουν από το «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Ρήγα Φεραίου (2425023794) να τους εξυπηρετήσουν σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας και τα περιφερειακά ιατρεία.

Τέλος, υπογραμμίζεται πως τα επείγοντα περιστατικά θα εξυπηρετούνται χωρίς ραντεβού.

 

 

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
7
=