ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Επέκταση του μοντελοδρομίου στον Ριζόμυλο εξετάζει ο Δήμος Ρήγα Φεραίου

επέκταση-του-μοντελοδρομίου-στον-ριζ-840583

Για τη φιλοξενία μονοκινητήριων και δικινητήριων αεροσκαφών και τη διοργάνωση πανελλαδικών αγώνων αερομοντελισμού

Την εξέλιξη του μοντελοδρομίου μονοκινητήριων ή μικρών δικινητήριων αεροσκαφών, που λειτουργεί τα τελευταία χρόνια στην ευρύτερη περιοχή του Ριζόμυλου, μετά από τη δρομολόγηση όλων των απαιτούμενων έργων και παρεμβάσεων, εξέτασαν χθες ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, Δημήτρης Νασίκας με τον πρόεδρο της Αεραθλητικής Ενωσης Μαγνησίας, Λεονταρίτη Χρήστο σε συνάντηση που είχαν στο γραφείο του πρώτου.

Ειδικότερα, κύριο θέμα συζήτησης μεταξύ των δύο ανδρών ήταν η επέκταση του μοντελοδρομίου «Μάνος Κερπινής» σε αεροδρόμιο μικρών αεροσκαφών το οποίο θα μπορούν να χρησιμοποιούν οι Ελληνες αερομοντελιστές. Η επέκταση θα έχει ως αποτέλεσμα τη διοργάνωση αγώνων, όπως πρωταθλήματα, σχετικά με αεραθλήματα και την ανάπτυξη του αεροπορικού τουρισμού με διαθέσιμα μονοκινητήρια αεροσκάφη. Με την επέκταση του αεροδιάδρομου θα υπάρξει η ευκαιρία να υπάρχουν μόνιμα μικρά αεροσκάφη, τα οποία θα συμβάλλουν στην πολιτική προστασία με διαδικασίες, όπως η πυρανίχνευση και η ανίχνευση πλημμυρικών φαινομένων. Σήμερα το ένα αεροσκάφος που διαθέτει η Αεραθλητική Ενωση Μαγνησίας φιλοξενείται στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου.

Ο δήμαρχος χαρακτήρισε ενδιαφέρουσα την πρόταση της Ενωσης, θα πρέπει ωστόσο να διερευνηθεί αν η έκταση των περίπου 300 μέτρων που χρειάζεται για την επέκταση, ανήκει στον δήμο, ή στο δημόσιο. Στη δεύτερη περίπτωση θα πρέπει να κινηθούν συγκεκριμένες διαδικασίες το επόμενο διάστημα σε συνεργασία με την Αεροπορία, όπως έγινε σε ανάλογη περίπτωση στην Έδεσσα, όπου επίσης λειτουργεί μοντελοδρόμιο.

«Ως δημοτική Αρχή είμαστε απολύτως σύμφωνοι με αυτή την πρόταση και θα προχωρήσουμε τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες και μετά από επαφή μας με την αρμόδια υπηρεσία της Αεροπορίας», υπογράμμισε προς αυτή την κατεύθυνση ο δήμαρχος.

Σημειώνεται πως απώτερος στόχος είναι το μοντελοδρόμιο Ριζομύλου να μπορεί να φιλοξενήσει τη διοργάνωση αγώνων και επιδείξεων σε πανελλήνιο επίπεδο, γεγονός που θα συμβάλλει στην περαιτέρω προβολή και ενίσχυση του αερομοντελισμού στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου