Επί τάπητος θέματα πολιτισμού στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

Τελευταία ενημέρωση: 2012-01-31, 12:31:27
Επί τάπητος θέματα πολιτισμού στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

Στο Βελεστίνο η Γενική Γραμματέας Λίνα  Μενδώνη    

Τους αρχαιολογικούς χώρους του Βελεστίνου επισκέφθηκε το περασμένο Σάββατο η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη με συνεργάτες της και την προϊσταμένη της ΙΓ΄ Εφορείας Κλασικών και Προϊστορικών Αρχαιοτήτων Αργυρούλα Ιντζεσίλογλου, όπου εξετάστηκαν οι προοπτικές ακόμη εντονότερης αξιοποίησης και ανάδειξής τους.

Ο ναός Θαυλίου Διός, ένας από του ελάχιστους ανασκαμμένους τάφους της Θεσσαλίας και οι θολωτοί τάφοι ήταν μερικά από τα αρχαιολογικά μνημεία που πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη και για τα οποία η κ. Μενδώνη υπογράμμισε τη μεγάλη σημασία που έχουν στο πλαίσιο εμβάθυνσης της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Από τους αρμόδιους φορείς τονίστηκε η στενή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ ΙΓ’ Εφορείας Κλασικών και Προϊστορικών Αρχαιοτήτων και του Δήμου Ρήγα Φεραίου, τόσο στο πλαίσιο της συντήρησης, όσο και τη προβολής τους. Μάλιστα συζητήθηκαν και πρωτοβουλίες για την ακόμη μεγαλύτερη ανάδειξή τους.

Εκτός από την επίσκεψη στους αρχαιολογικούς χώρους, η κ. Μενδώνη συναντήθηκε με την κ. Λαΐτσου και συζήτησαν θέματα που χρήζουν άμεσης προώθησης στο Δήμο για την ανάδειξη του πολιτιστικού προϊόντος.

Από την κ. Μενδώνη εκφράστηκε η διάθεση του Υπουργείου Πολιτισμού για προώθηση ζητημάτων, όπως η ανάπλαση της Υπέρειας Κρήνης, στο πλαίσιο της χρηματοδότησης και ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την επίτευξη των στόχων.

Από την πλευρά της η Δήμαρχος κ. Λαΐτσου σημείωσε πως η επίσκεψη της Γενικής Γραμματέας επιβεβαίωσε το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει από το Υπουργείο Πολιτισμού για τα ζητήματα στο Δήμο Ρήγα Φεραίου και σημείωσε: «Ως Δήμος θέλουμε να δώσουμε έντονη πολιτιστική φυσιογνωμία στην περιοχή μας μέσα από την αξιοποίηση των αρχαιολογικών χώρων, την προβολή της πολιτιστικής μας παράδοσης, την υλοποίηση δραστηριοτήτων που θα συνδυάζουν τον πολιτισμό με την ιστορία και το περιβάλλον, και βέβαια την κατασκευή νέων δομών. Και παρά την οικονομική κρίση υπάρχουν τρόποι για να υλοποιηθούν οι στόχοι μέσω κυρίως της άντλησης ευρωπαϊκών πόρων».

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
5
=