Ο ακτινολογικός έλεγχος εντόπισε τα σκάγια στο νεκρό φλαμίνγκο

Τελευταία ενημέρωση: 2020-09-24, 17:13:21
Ο ακτινολογικός έλεγχος εντόπισε τα σκάγια στο νεκρό φλαμίνγκο

Πρόκειται για σκάγια, που χρησιμοποιούνται για θήρευση ειδικά υδρόβιων πτηνών!

 

Επιβεβαιώθηκε χθες το πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ με τίτλο «Νεκρό φλαμίνγκο στον υγρότοπο Κάρλας από σκάγια κυνηγού». Ο Φορέας Διαχείρισης της Κάρλας ενημέρωσε χθες ότι ο ακτινολογικός έλεγχος στον οποίο υποβλήθηκε το πτηνό αποκάλυψε κυνηγετικά σκάγια.

Μάλιστα, πρόκειται για σφαιρίδια πιθανώς Νο 5 (3mm), τα οποία χρησιμοποιούνται στη θήρευση υδρόβιων και παρυδάτιων πτηνών.

Το προστατευόμενο πτηνό δεν τραυματίστηκε θανάσιμα από αδέσποτες σφαίρες αλλά αποτέλεσε στόχο ασυνείδητου κυνηγού που το κυνήγησε για να το σκοτώσει.

Όπως ενημερώνει ο Φορέας Διαχείρισης, παρά τη γενική απαγόρευση εισόδου στον ειδικό χώρο του τεχνητού υγροτόπου παραπλεύρως του ταμιευτήρα της Κάρλας, το προσωπικό φύλαξης εντόπισε και περισυνέλεξε από το συγκεκριμένο χώρο νεκρό νεαρό φοινικόπτερο (φλαμίνγκο) - Phoenicopterus roseus την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020.

«Ο ακτινολογικός έλεγχος στον οποίο υποβλήθηκε αποκάλυψε κυνηγετικά σκάγια, πιθανώς Νο 5 (3mm), τα οποία χρησιμοποιούνται στη θήρευση υδρόβιων και παρυδάτιων πτηνών. Επισημαίνεται ότι το φοινικόπτερο αποτελεί αυστηρά προστατευόμενο και μη θηρεύσιμο είδος καθόλη τη διάρκεια του έτους και για τη θανάτωσή του προβλέπονται αυστηρότατες κυρώσεις. O Φορέας Διαχείρισης ενημερώνει και συνεργάζεται με τις αρμόδιες αρχές για την αποτροπή επανάληψης παρόμοιων περιστατικών και εκφράζει τις ευχαριστίες του στον κτηνίατρο Γεώργιο Γάτο για την άμεση ανταπόκρισή του στην ακτινολογική διερεύνηση του περιστατικού», προσθέτει.

* Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο google news για άμεση ενημέρωση.
* Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
6
=