ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Σπεύδουν στη ΔΕΥΑ Ρ. Φεραίου για να προλάβουν τις διακοπές νερού

σπεύδουν-στη-δευα-ρ-φεραίου-για-να-προλ-848981

Βελτιώθηκαν τα οικονομικά δεδομένα στη ΔΕΥΑ Ρήγα Φεραίου – Σταδιακή αποπληρωμή οφειλών από χρήστες του αρδευτικού δικτύου

Ευήκοα ώτα βρήκε το τελεσίγραφο που είχε απευθύνει η διοίκηση της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης και αποχέτευσης του δήμου Ρήγα Φεραίου σε καταναλωτές νοικοκυριών, καθώς επίσης σε αγρότες και κτηνοτρόφους, χρήστες του αρδευτικού δικτύου, προκειμένου να αποπληρώσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους, ειδάλλως έρχονται διακοπές. Συνολικά τα χρέη που είχαν συσσωρευτεί άγγιζαν το αστρονομικό ποσό των 1.750.000 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα η λειτουργία της επιχείρησης να καθίσταται επισφαλής.

Μετά από μία περίοδο χαλάρωσης… λόγω του κορονοϊού, η ΔΕΥΑΡΦ τον περασμένο Μάιο απεύθυνε την τελευταία προειδοποίηση προς τους οφειλέτες να προβούν σε διακανονισμό ή εξόφληση των οφειλών τους. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ένα ποσοστό περίπου 40% των οφειλετών έχει ανταποκριθεί.

Η ΔΕΥΑΡΦ ετοιμάζεται να αποστείλει νέα επιστολή, ώστε όσοι δεν έχουν ακόμη προβεί σε διακανονισμό να το κάνουν άμεσα, για να μην βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

«Η είσπραξη των βεβαιωμένων οφειλών είναι η μοναδική λύση για την κάλυψη των οικονομικών αναγκών. Για το λόγο αυτό όσοι οφείλουν τέλη ύδρευσης, άρδευσης, αποχέτευσης ή έχουν προβεί σε διακανονισμό των οφειλών τους παρακαλούνται να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους και να τηρούν τη ρύθμιση», ήταν η επισήμανση του προέδρου της επιχείρησης Γιάννη Κορώνα.

Προγραμματισμός προσλήψεων

Στο πλαίσιο του προγραμματισμού προσλήψεων που έχει ζητήσει να γίνει το υπουργείο Εσωτερικών, η ΔΕΥΑΡΦ έλαβε απόφαση για την πρόσληψη πέντε υπαλλήλων οι οποίοι θα καλύψουν συγκεκριμένα κενά που υπάρχουν στο οργανόγραμμα λειτουργίας της επιχείρησης. Οι ειδικότητες αφορούν σε έναν τεχνίτη υδραυλικό, έναν χειριστή σκαπτικών μηχανημάτων, έναν λογιστή, έναν αποθηκάριο και έναν εργάτη γενικών καθηκόντων. Επίσης προέβη ήδη στην πρόσληψη τριών εργατών με δίμηνη σχέση εργασίας.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου