ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Παρεμβάσεις για την αναβάθμιση υποδομών σε Αγιο Γεώργιο – Μικρό Περιβολάκι

παρεμβάσεις-για-την-αναβάθμιση-υποδο-849439

Tέσσερα νέα έργα φέρνει στον δήμο Ρήγα Φεραίου το πρόγραμμα Leader που διαχειρίζεται η Εταιρεία Ανάπτυξης Πηλίου (ΕΑΠ) Α.Ε. Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την ένταξη στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης – Leader Περιφέρειας Θεσσαλίας 2014-2020, των νέων δημοσίων έργων, για τα οποία ολοκληρώθηκε η διαδικασία αξιολόγησης.

Πρόκειται για έργα υποδομών για την αποκατάσταση της πολιτιστικής κληρονομιάς των χωριών και για την προστασία δασών και την πρόληψη από πυρκαγιές και άλλες φυσικές καταστροφές, τα οποία αναμένεται να παρέχουν προστιθέμενη αξία στις τοπικές κοινωνίες.

Ειδικότερα τα έργα που εντάχθηκαν είναι η ανακατασκευή του δημοτικού κτιρίου στην τοπική κοινότητα Αγίου Γεωργίου, όπου προβλέπεται η δημιουργία πολυχώρου εκδηλώσεων.

Επίσης στο Μικρό Περιβολάκι εντάχθηκε το έργο ανακατασκευής δημοτικού κτιρίου το οποίο θα λειτουργήσει ως παλαιοντολογικό μουσείο, ενώ στις δημοτικές ενότητες Καναλίων, Κερασιάς και Κεραμιδίου θα εγκατασταθεί ολοκληρωμένο ευφυές σύστημα έγκαιρης πυρανίχνευσης για το δάσος της περιοχής.

Τέλος η τελευταία παρέμβαση προβλέπει την ανάπτυξη ολοκληρωμένης ψηφιακής διαδραστικής εφαρμογής κινητών συσκευών για την προβολή των τοπικών φυσικών και πολιτιστικών τουριστικών πόρων συνολικά του δήμου Ρήγα Φεραίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου