ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

«Πράσινο» για το Κέντρο Τεκμηρίωσης «Ρήγας Βελεστινλής»

πράσινο-για-το-κέντρο-τεκμηρίωσης-849441

Ελήφθη απόφαση για πανελλήνιο αρχιτεκτονικό διαγωνισμό

Στην πρόσκληση ενδιαφέροντος για πανελλήνιο αρχιτεκτονικό διαγωνισμό ιδεών (μελέτης) για το Νέο Μουσείο-Κέντρο Τεκμηρίωσης «Ρήγας Βελεστινλής» δήμου Ρήγα Φεραίου προχωρά ο δήμος μετά από την απόφαση που έλαβε το δημοτικό συμβούλιο.

Αμεσα η οικονομική επιτροπή του δήμου αναμένεται να καθορίσει τους όρους της πρόσκλησης ενδιαφέροντος προκειμένου να δημοσιοποιηθεί και να υποβάλλουν τις προτάσεις τους οι ενδιαφερόμενοι.

Ο δήμος ενδιαφέρεται να προχωρήσει στη δημιουργία ενός Μουσείου – Κέντρου τεκμηρίωσης για την προβολή της ζωής και του έργου του Ρήγα Βελεστινλή, αξιοποιώντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του τόπου και ενθαρρύνοντας την παρουσία επισκεπτών από άλλες περιοχές. Σκοπός του διαγωνισμού είναι δημιουργία ενός εμβληματικού και σύγχρονου κτιρίου που θα αναβαθμίσει την εικόνα της πόλης του Βελεστίνου. Θα αποτελέσει νέο πόλο έλξης τόσο για τους ίδιους τους κατοίκους της πόλης όσο και για τους επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής. Όπως επισημαίνεται στη σχετική εισήγηση «το ιστορικό βάρος του Ρήγα Βελεστινλή προϋποθέτει μια αρχιτεκτονική πρόταση που πέρα από πιθανά τοπικά μορφολογικά στοιχεία θα προβάλει μία σύγχρονη αρχιτεκτονική εικόνα. Ζητούμενο είναι το νέο κτίριο να σχηματίσει ένα δίπολο σε σχέση με το αντίστοιχο που έχει κατασκευαστεί στο Βελιγράδι την πόλη όπου θανατώθηκε ο Ρήγας Βελεστινλής».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου