ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Παρουσιάζεται η αρχιτεκτονική μελέτη αποκατάστασης του παλαιού σχολείου της Άνω Κερασιάς

παρουσιάζεται-η-αρχιτεκτονική-μελέτ-850411

Ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Κερασιωτών Πηλίου καλεί όλους τους Κερασιώτες και τους φίλους του χωριού στην εκδήλωση παρουσίασης της Αρχιτεκτονικής Μελέτης και Πρότασης αποκατάστασης του παλαιού σχολείου της Άνω Κερασιάς, του Αρχιτέκτονα Μηχανικού και πρώην Προϊσταμένου της 5ης Εφορείας Νεωτέρων Μνημείων κ. Δημητρίου Παλιούρα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία της Κ. Κερασιάς την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:30. Η εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία με τον Δήμο Ρήγα Φεραίου, με την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Θεσσαλίας και Κεντρικής Στερεάς Ελλάδας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, καθώς και με την Τοπική Κοινότητα Κερασιάς.

Η μελέτη αποτελεί μια προσφορά του κ. Δημητρίου Παλιούρα προς τον Σύλλογο και τον τόπο και έχει ως στόχο την εφαρμογή της, προκειμένου το καμένο σχολείο από τους γερμανούς κατακτητές να αποκατασταθεί και να λάβει νέα χρήση.

Σύμφωνα με την πρόταση ο χώρος θα έχει άμεση σχέση με την ιστορία του χωριού και της περιοχής και ιδιαίτερα με την περίοδο της Εθνικής Αντίστασης. Εναλλακτικά, ο χώρος έχει προβλεφθεί σε περιόδους που απαιτείται να υποστηρίζει και δράσεις πολιτισμού. Η όλη ενέργεια οφείλεται στην καλή σχέση που έχει ο Σύλλογος εδώ και πολλά χρόνια, με τον κ. Δ. Παλιούρα και φυσικά στην απέραντη φιλοτιμία και την καλή του διάθεση να ασχοληθεί με ένα ζήτημα που αποτελούσε όνειρο για δεκαετίες όλων των πατριωτών Κερασιωτών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου