Πνίγεται... σε μια γεώτρηση

Τελευταία ενημέρωση: 2012-01-26, 12:42:47
Πνίγεται... σε μια γεώτρηση

Εμμένει η Δήμαρχος για «Σαριγκιόλ» απορρίπτοντας εναλλακτικές λύσεις και λαμβάνει σκληρή απάντηση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση

Σε τρεις διαφορετικές λύσεις «γύρισε την πλάτη» η Δημοτική Αρχή Ρήγα Φεραίου καταδικάζοντας ουσιαστικά ένα ολόκληρο δημοτικό διαμέρισμα στο Στεφανοβίκειο με 2.000 και πλέον κατοίκους να καταναλώνουν εμφιαλωμένο νερό ακόμη και για την παρασκευή φαγητού.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Η εμμονή στην κατασκευή της ανόρυξης της γεώτρησης στην περιοχή Σαριγκιόλ προκαλεί πλέον ανοιχτά το κοινό αίσθημα στο Στεφανοβίκειο καθώς σε λίγες μέρες συμπληρώνεται ακριβώς ένας χρόνος από την περίοδο που ανέκυψε το πρόβλημα, οι αρμόδιες υπηρεσίες δηλώνουν κατηγορηματικά ότι το έργο δεν είναι έχει τις προϋποθέσεις να αδειοδοτηθεί και η κ. Λαΐτσου επιμένει να καταγγέλλει την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, όταν σε επίπεδο έργων έχουν υποδειχτεί δύο εναλλακτικές λύσεις και έχουν υποβληθεί προτάσεις για άλλες γεωτρήσεις που θα μπορούσαν να υδροδοτήσουν την περιοχή.

Ιδιώτης από την περιοχή Στεφανοβικείου -όπως αποκαλύφθηκε χθες στο απογευματινό δελτίο της TRT- από τον περασμένο Μάιο είχε υποβάλει συγκεκριμένη πρόταση για να χρησιμοποιηθεί η γεώτρησή του, προσκομίζοντας μάλιστα και μετρήσεις για την ποιότητα του νερού.

Τη συγκεκριμένη πρόταση έθεσε σύσσωμη και η αντιπολίτευση επανειλημμένως στο Δημοτικό Συμβούλιο Ρήγα Φεραίου χωρίς ωστόσο να πάρει καμία απάντηση αφού όλο το βάρος εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής είχε επικεντρωθεί στην περιοχή Σαριγκιόλ μετά την αποτυχημένη προσπάθεια της γεώτρησης στην περιοχή «Μαγούλα».

Χθες στο θέμα επανήλθε και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση κατηγορώντας την κ. Λαΐτσου ότι αυτοδιαψεύδεται και αποκαλύπτει ότι δύο διαφορετικές προτάσεις είχαν υποδειχθεί στη Δημοτική Αρχή Ρήγα Φεραίου από τη Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για την ανόρυξη γεώτρησης για την υδροδότηση του Στεφανοβικείου χωρίς όμως να δίνουν αποδεκτές αφού απορρίφτηκαν από την Δήμαρχο.

Επιπλέον υπάρχει ακόμη ανοιχτή η πρόταση για προσωρινή έστω υδροδότηση του Στεφανοβικείου από το Ριζόμυλο, που ωστόσο απορρίφτηκε εξαρχής από τη Δημοτική Αρχή, καθώς υπήρχαν στο παρασκήνιο αντιδράσεις από συγκεκριμένους αιρετούς της πλειοψηφίας που εκλέγονται στο Ριζόμυλο.

Σήμερα στις 6 το απόγευμα στο Βελεστίνο συνεδριάζει για πρώτη φορά η νεοσύστατη ΔΕΥΑ Ρήγα Φεραίου που συστήθηκε πρόσφατα και πλέον υφίσταται ως νομικό πρόσωπο μετά τη δημοσίευση και του σχετικού ΦΕΚ. Ωστόσο παρά το γεγονός το θέμα Στεφανοβικείου θεωρείται μείζον δεν συμπεριλαμβάνεται στη λιτή ημερήσια διάταξη στην οποία έχουν καταχωρηθεί έξι θέματα τα οποία είναι καθαρά διαδικαστικού χαρακτήρα για τη λειτουργία της επιχείρησης.

Προσφορά αναξιοποίητη…

Ο ιδιώτης Χρήστος Μπουγάς που χθες εμφανίστηκε και μίλησε στην TRT επεσήμανε ότι οι αναλύσεις που έγιναν στη γεώτρησή του τρεις φορές, Μάιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο, επιβεβαίωσαν ότι η ποιότητα του νερού και οι τιμές σε χρώμιο, αρσενικό και άλλες παραμέτρους ήταν πολύ χαμηλές και πολύ πιο κάτω από τα όρια που θέτει η Ευρωπαϊκή Νομοθεσία.

Παρ’ όλα αυτά όμως και ενώ η πρόταση έγινε γνωστή στη Δήμαρχο κ. Λαΐτσου και στον κ. Κουκότσικα, στον πρόεδρο του Τ.Σ Στεφανοβικείου Γ. Παπαϊωάννου που έθεσε όπως και οι κ.κ. Αντωνάκης και Νασίκας το θέμα στο Δ.Σ., ποτέ ωστόσο μέχρι σήμερα δεν υπήρξε εξέλιξη. «Η πρότασή μου ισχύει και σήμερα. Οι αναλύσεις είναι καθαρές, η Δημοτική Αρχή τις γνωρίζει, δεν ξέρω όμως γιατί αρνείται να την κάνει αποδεκτή» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουγάς.

Κριτική έκαναν και οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ.κ. Αντωνάκης και Νασίκας, που επανέφεραν την πρόταση Μπουγά, υπογραμμίζοντας ότι όσο και να κωλυσιεργεί η Δημοτική Αρχή θα υποχρεωθεί να τοποθετηθεί δημόσια.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση από την πλευρά της στη νέα ανακοίνωση που εξέδωσε χθες κάνει λόγο για «παρελκυστική τακτική της Δημάρχου Ρήγα Φεραίου Ελένης Λαΐτσου, που προσπαθεί να χρεώσει τις δικές της ευθύνες σε άλλους χρησιμοποιώντας, δυστυχώς, ψευδείς αναφορές», επικρίνει την κ. Λαΐτσου για τη στάση που τηρεί απέναντι στο θέμα και αφού επισημαίνει ότι επί της ουσίας των ερωτημάτων που έχουν τεθεί δεν έχει απαντήσει με σαφήνεια, αφήνει αιχμές για την διαρκή άρνηση της δημοτικής αρχής, προσωρινά και μέχρι την οριστική λύση του προβλήματος, να καλυφθούν οι ανάγκες της περιοχής από το Ριζόμυλο, κάτι που προτάθηκε και από τη Διεύθυνση Υδάτων αλλά και από την αρμόδια Υπηρεσία της Περιφέρειας και καταλήγει λέγοντας: «Επειδή οι μόνοι που δεν φταίνε σε τίποτα είναι οι κάτοικοι της περιοχής που έχουν το δικαίωμα να πίνουν καθαρό και καλής ποιότητας νερό, θα πρέπει η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου να αντιληφθεί πως η οριστική και μόνιμη λύση μπορεί να βρεθεί μόνο μέσα από τις νόμιμες και προβλεπόμενες διαδικασίες, σε συμφωνία με τις προβλέψεις των νόμων και χωρίς λογικές εκβιαστικών διλημμάτων και πολιτικών κορόνων που παραπέμπουν σε άλλες εποχές» αναφέρει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας, που υπογραμμίζει ότι η όποια καθυστέρηση στην υδροδότηση της περιοχής θα είναι αποκλειστική ευθύνη της Δημάρχου».

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
2
=