ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Σε επιφυλακή χθες και σήμερα ο Δήμος Ρ. Φεραίου για τις πυρκαγιές

σε-επιφυλακή-χθες-και-σήμερα-ο-δήμος-ρ-733461

Eκτακτη σύγκληση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας

Σε επιφυλακή τέθηκαν χθες Παρασκευή και παραμένουν σήμερα όλες οι δυνάμεις του δήμου Ρήγα Φεραίου λόγω του υψηλούκινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς στην περιοχή, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς. Σε έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου έγινε αναφορά στο δίκτυο επικινδυνότητας, στους ισχυρούς ανέμους στο Κεραμίδι, στις ριπές ανέμου στα Κανάλια, στην ανάγκη επιφυλακής προσωπικού και μηχανημάτων, στο ότι βρίσκονται σε επιφυλακή 5ηυδροφόρα με χειριστή για χθες και σήμερα Σάββατο. Επίσης, είναι διαθέσιμοι 2 χειριστές (γκρέιντερ και υδροφόρας), 2 εργολάβοι με 4 οχήματα και 3 εθελοντές στο Βένετο.

Επιπλέον, κρίθηκε απαραίτητη η ενημέρωση των προέδρων των κοινοτήτων του δήμου, της δασοφυλακής και των συνεταιρισμών, ώστε να είναι σε ετοιμότητα.

Ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας του δήμου, Δημήτρης Παλληκάρης ενημέρωσε ότι ο δήμος έχει προβεί στην αποκατάσταση του οδικού δικτύου για την εύκολη πρόσβαση οχημάτων, όπως των πυροσβεστικών και έχει ελέγξει τους πυροσβεστικούς κρουνούς όλων των τοπικών δημοτικών διαμερισμάτων.

Επίσης, τόνισε ότι θα ακολουθηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες σχετικά με το καθαρισμό εγκαταλελειμμένων οικοπέδων που αποτελούν σημεία κινδύνου πυρκαγιάς.

Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημήτρης Νασίκας, οι αντιδήμαρχοι Ρήγα Φεραίου Β. Παπανικολάου και Δημ. Παλληκάρης, ο διοικητής του Α.Τ. Ρήγα Φεραίου Στ. Καρκάλης, ο διοικητής της Π.Υ. Βελεστίνου, αντιπύραρχος, Κωνστ. Τσίγκας, ο υποδιοικητής της Π.Υ. Βελεστίνου, αντιπύραρχος, Ν. Γλιάτης, ο Υπολοχαγός του 307 ΠΕΒ Νικ. Σιδηρόπουλος και ο προϊστάμενος Καθαριότητας Βαγ. Καραμπέρης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου